Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ηχηρότατο "χαστούκι" στις θεσμικές ενώσεις αποστράτων - Μια απάντηση όλο αλήθειες

25.06.2013 | 23:11
Απάντηση που θα προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και η οποία λέει πολύ μεγάλες αλήθειες για τον τρόπο λειτουργίας των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων εξέδωσε η ΑΝΕΑΕΔ. Μεταξύ άλλων κατηγορεί για ψευδείς ισχυρισμούς τις Ενώσεις και τους υπενθυμίζει κάτι που θέλουν να ξεχνούν: ότι οι εγγραφές μελών και η καταβολή κρατήσεων είναι υποχρεωτικές . Και γι΄ αυτό παρουσιάζονται ως οι ... πολυπληθέστερες αλλά και οι ...πλουσιότερες. 

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον:


Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε, μέσω του OnAlert, ότι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων ΝΠΔΔ, αντί απάντησης στην επιστολή-πρόταση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για την από κοινού ανάληψη ενεργειών όλων των φορέων των ε.ε. & ε.α. στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α., εξέδωσε ανακοίνωση δια της οποίας, αφού αντιπαρέρχεται την ουσία της πρότασης, προβαίνει σε διάγγελμα ηγεμονισμού επί απάντων των αποστράτων!
Είναι πλέον εμφανές, ότι για ακόμη μία φορά, οι «τρείς Ενώσεις», προσπαθούν να αποτρέψουν και να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια ενιαίας δράσης όλων των στρατιωτικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, επ’ ωφελεία των κατά Νόμο προϊσταμένων τους.
Επί τρία ολόκληρα χρόνια η πρωτογενής παραγωγή διεκδικητικής δράσης των «τριών Ενώσεων» είναι απολύτως μηδενική και πραγματικά σύρονται σε δράσεις υπό την ασφυκτική πίεση των ΝΠΙΔ φορέων και συγκεκριμένων συναδέλφων. Σήμερα, έρχονται με μία άκρατης αλαζονείας και αυταρχισμού ανακοίνωση, να καπηλευθούν και οικειοποιηθούν ανερυθρίαστα μόχθο και προσπάθειες που δεν τους ανήκουν, ενώ παράλληλα διασπείρουν κοινά ψεύδη! Συγκεκριμένα:


  • Είναι ψεύδος ότι οι «τρείς Ενώσεις» συγκρότησαν το Σ.Ο.Δ. ( Συντονιστικό Όργανο Δράσεων ) με την συμμετοχή όλων των Φορέων Αποστράτων και εν ενεργεία Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., διότι αυτό συγκροτήθηκε αφού ασκήθηκε επί μήνες πίεση για ενιαία δράση και οι «τρείς Ενώσεις» σύρθηκαν να συμμετέχουν, δημιουργώντας στην πορεία πλήθος προσκομμάτων.
  • Είναι ψεύδος ότι το Σ.Ο.Δ. λειτούργησε υπό το συντονισμό των «τριών Ενώσεων», διότι σχεδόν κανένα από τα πρόσωπα που μόχθησαν για τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, δεν ανήκε σε Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης ΝΠΔΔ! Αντίθετα, αφού τα πάντα οργανώθηκαν από τους ΝΠΙΔ φορείς, έρχονταν οι πρόεδροι των «τριών Ενώσεων» και αποκόμιζαν τη δημοσιότητα, με την ανοχή των υπολοίπων προς χάρη της ενότητας.
  • Είναι ψεύδος ότι ο ΣΟΔ δημιουργήθηκε σαν διαρκές όργανο. Η σύστασή του είχε σαν μοναδικό σκοπό την οργάνωση της συγκέντρωσης των Αθηνών, ο οποίος παρατάθηκε άτυπα και στις τρεις που ακολούθησαν.
  • Είναι ψεύδος ότι ποινική και αστική ευθύνη έχουν μόνο οι «τρείς Ενώσεις», γιατί αυτές είναι ΝΠΔΔ υπαγόμενα στον υπουργό! Ποινικές και αστικές ευθύνες έχει κάθε σωματείο που έχει συσταθεί νόμιμα, με βάση τον Αστικό Κώδικα. Άλλωστε, αν οι «τρείς Ενώσεις» είχαν ίχνος ευθύνης, θα πρόστρεχαν να καλύψουν ηθικά και νομικά τους ε.ε. συναδέλφους που διώχθηκαν, όταν κατά προτροπή των «τριών Ενώσεων», συμμετείχαν με στολή σε τηλεοπτική εκπομπή!
  • Είναι παραπλανητικό ότι οι «τρείς Ενώσεις» έχουν το μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μελών, αφού είναι γνωστό ότι αυτός ο αριθμός, προέρχεται από το αποκλειστικό και μοναδικό προνόμιο που τους έχει παραχωρηθεί, κατά παράβαση όλων των αρχών δικαίου και ελευθερίας του πολίτη, από το χουντικό νόμο ίδρυσης και λειτουργίας τους, που επιβάλλει σε όλους τους αποστράτους Αξιωματικούς των ΕΔ και της ΕΛΛΑΣ/ΛΣ να είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι σε αυτές.
  • Οι πόροι τους οποίους «έχουν» οι «τρείς Ενώσεις», προέρχονται από τις υποχρεωτικές κρατήσεις που επιβάλλονται σε όλους τους απόστρατούς και μέχρι πρότινος και στους ε.ε. στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Πόροι οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν και για την κάλυψη των εξόδων παράστασης και προβολής των προεδρείων των «τριών Ενώσεων», ενώ αυτοί που πραγματικά μόχθησαν, έπρεπε να καταβάλουν και αυτό το κόστος των μετακινήσεών τους από την τσέπη τους. Βέβαια δεν θα πρέπει να λησμονούμε και το γεγονός ότι κάποιες από τις δαπάνες σας (προσωπικό, επικοινωνίες, δωρεάν παραχωρήσεις κτιρίων, μεταφορικά μέσα κ.α.), κατά περίπτωση καλύπτονται, πέραν των εισφορών μας και από το ΥΕΘΑ, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους. Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονούμε και το γεγονός ότι τόσο με κατά καιρούς δημοσιεύματα, όσο και σε ομιλίες κάποιων εκ των νυν προέδρων κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, κατήγγειλαν οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία στην πορεία κρύβονται επιμελώς από τα μέλη σας.

Η αλαζονεία σας, ο αυταρχισμός σας και η προκλητική στάση σας σε ενωτικές κινήσεις, όπως αυτή την τελευταία, μόνο θλίψη προκαλούν. Θα σας συνιστούσαμε ψυχραιμία διότι προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής των ΕΑΑ και νομοτελειακά πλησιάζει η στιγμή της αφαίρεσης των προκλητικών σας προνομίων, εις βάρος των συναδέλφων σας, σε ένα κράτος που ευαγγελίζεται τον εκσυγχρονισμό.

Θα συνιστούσαμε δε στους συναδέλφους να σκεφθούν πάρα πολύ καλά γιατί θα πρέπει να διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική εισφορά της ΕΡΤ και όχι και την υποχρεωτική εισφορά στις ενώσεις αποστράτων, όταν ζούμε σε ένα κράτος που θέλουμε να λέμε ότι οι πολίτες του είναι ελεύθεροι και οι επιλογές τους προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε τις «τρείς Ενώσεις», να αυτοσυγκρατηθούν και να συνεργασθούν πραγματικά με όλους τους φορείς Ε.Δ. και Σ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντούν οι "θεσμικοί απόστρατοι" σε ΣΥΣΜΕΔ,ΑΝΕΑΕΔ και όσους αποχώρησαν

Κι όμως "θεσμικοί απόστρατοι" στηρίζουν τους εν ενεργεία

 
"Μετά την ΕΡΤ σειρά έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις" - Απόστρατοι προειδοποιούν

Το "πουλάκι τσίου" , ο "εκλεκτός" των αποστράτων της Συγγρού και τα πούρα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ