Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Jean Batten: Η Γκάρμπο των αιθέρων - ΒΙΝΤΕΟ

15.09.2016 | 11:45
 Τα 107 χρόνια από τη γέννηση της Jean Batten γιορτάζει η Google με ένα Doodle. Διαβάστε περισσότερα για την Jean Batten, τη γυναίκα-θρύλος της Νέας Ζηλανδίας, και δείτε τα βίντεο που έγραψαν ιστορία ΕΔΩ.
Η Jean Batten είναι η γυναίκα-θρύλος που έγραψε ιστορία στην αεροπλοϊα. Η γυναίκα που απέδειξε ότι έσπασε το κατεστημένο και απέδειξε ότι το μόνο όριο του ανθρώπου είναι ο ουρανός... Παρά το γεγονός ότι ήταν μία ταλαντούχα πιανίστρια, στα 18 της η Jean Batten, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές τις στο πιάνο για να γίνει πιλότος, όταν ο Charles Kingsford την πήρε μαζί του σε μία πτήση με το αεροπλάνο του, Southern Cross.

Όλα ξεκίνησαν το 1929, όταν η Jean Batten και η μητέρα της μετακόμισαν στην Αγγλία, κι εκείνη γράφηκε στη Λονδρέζικη Λέσχη Αεροπλάνων. Η Jean Batten γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου 1909, και απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου 1982, σε ηλικία 73 ετών. Κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα της εποχής της, με μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, και αποτέλεσε ένα ίνδαλμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία και μετάλλια ανδρείας.

ΔΕIΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NewsIt.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ