Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Joint Warrior: Τα 55 πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ - Γράφημα

21.04.2015 | 15:10
Συνολικά 55 πλοία από 14 χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε μια ναυτική άσκηση στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εχει την ηγεσία της άσκησης Joint Warrior 2015 που ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου. Η άσκηση περιλαμβάνει 55 πλοία, 70 αεροσκάφη και περίπου 13.000 στρατιωτικό προσωπικό από τις 14 χώρες που συμμετέχουν.

Για να μπορέσετε να καταλάβετε το μέγεθος της άσκησης δύο ιστοσελίδες η CIGeography και η Bosphorus Naval News έχουν δημοσιεύσει το παρακάτω γράφημα των πλοίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Η άσκηση Joint Warrior είναι η μεγαλύτερη ενιαία στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη και έχει ως στόχο να προωθήσει την καλύτερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Οι ασκήσεις αποσκοπούν στην παροχή των χωρών του ΝΑΤΟ με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία που απαιτείται για σενάρια, όπως ειναι οι επιθέσεις ενάντια μικρών σκαφών, ανθυποβρυχιακού πολέμου, και ασκήσεις ελιγμών - οι οποίες έχουν γίνει πολύ πιο σημαντικές για τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ μετα την αύξηση της Ρωσικης επιθετικότητας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ καθώς και των ρωσικων εναέριων παραβιάσεων.

Πηγή - Business Insider
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ