Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και δεύτερος φράχτης στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ - ΒΙΝΤΕΟ

07.02.2016 | 23:29
Πρόσθετα μέτρα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής λαμβάνει η ΠΓΔΜ, ενισχύοντας περαιτέρω τον συρμάτινο φράχτη που βρίσκεται στην περιοχή.

Από χθες, κλιμάκια του στρατού της γειτονικής χώρας διαμορφώνουν κατάλληλα τον χώρο, προκειμένου να αναγείρουν ένα δεύτερο, παράλληλο φράχτη για να ελεγχθεί καλύτερα ο ρυθμός διέλευσης των προσφύγων.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος φράχτης τοποθετήθηκε στο σημείο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επεκτείνει τον φράχτη και σε άλλα σημεία της διασυνοριακής γραμμής με την Ελλάδα.

FT: Στέλνει στρατό η Ε.Ε.
Στρατό στα σύνορα Ελλάδας - ΠΔΓΜ σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, το εν λόγω σχέδιο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε.

Από την αρχή του έτους, μέσω της Ελλάδας έχουν διέλθει στην Ε.Ε. 67.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό των εισροών να μην επιδεικνύει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα κλιμακωθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της επιδείνωσης της συριακής κρίσης.
«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα» δηλώνουν οι ίδιες πηγές. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.
«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ