Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και η ΝΔ κάνει κριτική για την παρέλαση

23.03.2015 | 17:04
Καρφιά στον κ. Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάζει αν και τον ''φωτογραφίζει', ρίχνει και η ''Νέα Δημοκρατία'' για την μορφή της  παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Με δήλωση του μόλις εκλεγέντα Τομεάρχη Άμυνας Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, κάνει λόγο ,για ''περιττές επιδείξεις'' και ότι η όλη διαδικασία αποσκοπεί σε  ''προσωπική προβολή''.
 
Παρόλο που δεν κάνει, όπως είπαμε , ονομαστική αναφορά,  ο κ. Κεφαλογιάννης στην σχετική εισαγωγή της ανακοίνωσης τονίζει ότι αυτή γίνεται '' αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου''.
Ωστόσο το βάρος κατά την άποψή μας  η ΝΔ  το ρίχνει σε εκείνο το σκέλος της ανακοίνωσης που λέει  ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάντα την αγάπη και αναγνώριση του λαού, οπότε  είναι ''ακατανόητη'' η προσπάθεια από την τωρινή κυβέρνηση να εμφανιστεί η παρέλαση ως επανασύνδεση των στρατιωτικών με τους πολίτες.
 
 Η δήλωση του κ. Γ. Κεφαλογιάννη
 
Το πλήρες κείμενο της  δήλωση του νέου Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ  κ. Γ. Κεφαλογιάννη είναι το εξής:
 
"Η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας δεν είναι ούτε έθιμο ούτε συνήθεια. Είναι η ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς όσους πολέμησαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας και την Ελευθερία των Ελλήνων. 
 
Η τέλεση της παρέλασης πρέπει να πραγματοποιείται κατά το προσήκοντα τρόπο ως προς τη λειτουργία και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα όμως σε αρμονία με τη παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της Πατρίδας μας. Μακρυά από περιττές επιδείξεις και προσπάθειες προσωπικής προβολής του οποιουδήποτε. 
 
Το σύνολο του Ελληνικού λαού περιβάλλει με αγάπη και αναγνώριση  τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και για το λόγο αυτό είναι ακατανόητη η παρουσίαση των φετινών εκδηλώσεων ως προσπάθειας επανασύνδεσης των πολιτών με το στρατιωτικό προσωπικό της Χώρας".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ