Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και ο Στρατηγός Τζόν Άλεν στο σκάνδαλο Πετρέους!

13.11.2012 | 15:14
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέστειλε το διορισμό επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ του στρατηγού Τζον Άλεν, διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακάλυψη από το FBI "ανάρμοστης" αλληλογραφίας ανάμεσα στο στρατηγό και μια φίλη του παραιτηθέντος αρχηγού της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.

Ωστόσο ο στρατηγός "συνεχίζει να διοικεί" τις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) Τόμι Βίτορ.
"Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Άμυνας", ο πρόεδρος Ομπάμα "ανέστειλε το διορισμό του στρατηγού Άλεν στη θέση του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εν αναμονή της έρευνας για τη συμπεριφορά του κ. Άλεν που άρχισε το υπουργείο Άμυνας", ανακοίνωσε ο Βίτορ.

Ο Άλεν, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην Ουάσινγκτον, επρόκειτο να εμφανιστεί την Πέμπτη ενώπιον της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου έκανε σήμερα γνωστό στους δημοσιογράφους πως το FBI ανακάλυψε 20.000 ως 30.000 σελίδες "ανάρμοστης" αλληλογραφίας με ηλεκτρονικά μηνύματα ανάμεσα στον στρατηγό Τζον Άλεν και την Τζιλ Κέλεϊ, μια φίλη του ζεύγους Πετρέους.

Ο διορισμός του Άλεν στη θέση του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είχε ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου. Επρόκειτο να αντικαταστήσει το ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη την άνοιξη του 2013 σ' αυτή τη θέση που έχει μεγάλο κύρος και ανατίθεται πάντα σ' έναν Αμερικανό.
Ο στρατηγός Άλεν, ο οποίος διοικεί τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο του 2011, επρόκειτο να αντικατασταθεί από έναν άλλο αμερικανό ανώτατο αξιωματικό, τον Τζόζεφ Ντάνφορντ, δεύτερο στην ιεραρχία του σώματος των Πεζοναυτών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ