Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Και οι 27 χώρες της ΕΕ θα μας στηρίξουν στρατιωτικά στη Συρία" ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

25.11.2015 | 22:56
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα υποστηρίξουν άμεσα ή έμμεσα που θα κάνει η Γαλλία στο εξωτερικό και αυτό αφορά κυρίως στη Συρία.

«Τα 27 υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. αποφάσισαν να προσφέρουν στήριξη στη Γαλλία, είτε υπό τη μορφή μια άμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις στη Συρία, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις μας στο Λεβάντε, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης σε άλλα μέτωπα όπου οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν» είπε ο Λε Ντριάν ο υπουργός χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Μέχρι τώρα η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει 650 στρατιώτες στο Μάλι ενώ η Βρετανία έθεσε στη διάθεση των γαλλικών καταδιωκτικών την αεροπορική της βάση στην Κύπρο.


Η βοήθεια προς τη Γαλλία εκ μέρους όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέψει «να υπάρξει μια ελάφρυνση των δυνάμεών μας, ένας επαναπροσανατολισμός και μία καλύτερή χρήση των δυνατοτήτων μας» δήλωσε με ικανοποίηση ο κ. Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με θέμα την παράταση κατά τρεις μήνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γαλλίας στη Συρία.
«Αυτή η συλλογική δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε η Γαλλία, μέσω της ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, είναι μια σημαντική είδηση» πρόσθεσε ο υπουργός.
«Η Ευρώπη αισθάνεται ότι την αφορά απόλυτα η στρατιωτική δράση που εμείς θα αναλάβουμε» με στόχο να εξουδετερώσουμε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι (130 νεκροί και 350 τραυματίες), υπογράμμισε ο ίδιος.
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την παράταση των αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ