Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν

04.07.2013 | 17:29
Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γαλλίας κατασκοπεύει τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) και τη δραστηριότητα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης του γαλλικού κοινού στη Γαλλία και το εξωτερικό, αναφέρει σήμερα η γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η υπηρεσία πληροφοριών DGSE υποκλέπτει σήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα στη Γαλλία και μεταξύ της Γαλλίας και άλλων χωρών, αν και όχι το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, για να δημιουργήσει ένα χάρτη του "ποιος ομιλεί με ποιον". Η εφημερίδα προσθέτει πως η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη.
"Κατασκοπεύονται όλες οι επικοινωνίες μας", γράφει η "Λε Μοντ", η οποία βάσισε το δημοσίευμά της σε πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών τις οποίες δεν κατονομάζει, καθώς και σε δηλώσεις που έχουν γίνει δημοσίως από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.
"Emails, μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικά αρχεία, πρόσβαση στο Facebook και το Twitter αποθηκεύονται στη συνέχεια για χρόνια", προσθέτει η εφημερίδα.
Οι δραστηριότητες που περιγράφονται είναι παρόμοιες με αυτές που πραγματοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, όπως περιγράφουν ντοκουμέντα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.
Η γαλλική DGSE δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ