Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και ρωσικά έγγραφα για τις γερμανικές θηριωδίες ψάχνει ο Ήσυχος στη Μόσχα

19.03.2015 | 06:36


Στην Μόσχα βρίσκεται από την Τρίτη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Κι εκείς δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε δηλώσεις του σε ρωσικα ΜΜΕ είπε ότι θα ζητήσει όποια έγγραφα έχουν στην διάθεσή τους αρχές της Μόσχας σχετικά με την δράση των γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

ΗΠΑ,Μεγάλη Βρετανία,Γαλλία αλλά και Ρωσία ήταν οι χώρες που πρώτες είχαν πρόσβαση σε έγγραφα που βρέθηκαν στο Βερολίνο μετά από την πτωση του στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόσφατα Ρώσοι βουλευτές έθεσαν δημόσια θέμα πολεμικών αποζημιώσεων προσδιορίζοντας μάλιστα το ύψος τους στο αστρονομικό ποσό των τεσσάρων δια.

Ο κ.Ήσυχος πριν αναχωρήσει για την Μόσχα είχε επισκεφθεί την Διέυθυνση Ιστορίας Στρατού για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των “αρχείων του Μέριλαντ”, που είναι έγγραφα τα οποία είχαν εντοπισει στο Βερολίνο αμερικανικές δυνάμεις στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε δηλώσει τότε ότι θα συζητήσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στο ταξίδι του στη Μόσχα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ