Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και στο Σουφλί θέλουν στρατιωτικούς για "ανάπτυξη" - Δηλώσεις δημάρχου και αντιδράσεις

12.03.2015 | 21:30
Οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως “πορτοφόλια” που θα στηρίζουν με το ζόρι τοπικές κοινωνίες. Γιατί το πορτοφόλι τους δεν έχει πλέον ούτε τα απαραίτητα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Το γράψαμε πριν από μερικές ημέρες με αφορμή επιστολή καταγόμενου από το Τυχερό Έβρου φοιτητή ο οποίος ζητούσε να υποχρεωθούν ουσιαστικά οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή να κατοικούν σ΄ αυτή ανεξάρτητα από τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Η δραστήρια Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επανέρχεται στο θέμα με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Σουφλίου σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο οποίος έθετε κι αυτός το ίδιο θέμα.

Διαβάστε τι είπε ο δήμαρχος και τι επισημαίνουν οι στρατιωτική της Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:


“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.
Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 παρακολουθήσαμε την παρέμβασή σας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Thrakinet TV Channel, στο υπό συζήτηση θέμα με τίτλο: «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Με έκπληξη ακούσαμε την τοποθέτησή σας και το φόβο που εκφράσατε για την ασφάλεια των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) κατά τη μετακίνησή τους από την Αλεξανδρούπολη, όπου διαμένουν, στο Σουφλί, όπου υπηρετούν, προκειμένου να ενισχύσετε την επιχειρηματολογία σας για τη φυγή των στρατιωτικών από το Σουφλί προς την Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, προχωρήσατε και ένα βήμα παραπάνω και υποστηρίξατε ότι πίσω από αυτή την κίνηση κρύβονταν πολιτικά συμφέροντα πολιτικής αρχής της Αλεξανδρούπολης. Τέλος, προβήκατε σε πρόταση, και μάλιστα όπως αναφέρατε τη μεταφέρατε στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η δυνατότητα μετακίνησης των ανωτέρω εκτός της έδρας της Μονάδας όπου υπηρετούν να μειωθεί από τα 50 χλμ στα 15 χλμ.


Αντιπαρερχόμενοι της όποιας πολιτικής αντιδικίας σας, στην οποία όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να εμπλακούμε οι στρατιωτικοί, λόγω συνταγματικών απαγορεύσεων, σας προτρέπουμε να αναζητήσετε ο ίδιος τους λόγους φυγής των συναδέλφων μας από το Σουφλί προς την Αλεξανδρούπολη αντί να προτείνετε μέτρα που αποδυναμώνουν δικαιώματα πολιτών, που σίγουρα παραπέμπουν στα μαύρα χρόνια του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον κατά την αναζήτησή σας δεν καταφέρετε να αποκαλύψετε τυχόν λόγους φυγής των συναδέλφων μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε σε μια δια ζώσης συζήτηση σάς μεταφέρουμε τις πραγματικές ανησυχίες των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή του Σουφλίου από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ίδιοι και πρωτίστως οι οικογένειές τους ώστε να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν από την περιοχή και να μετακινηθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης”.

Διαβάστε ακόμη:

Η "χακί ανάπτυξη" της παραμεθορίου με τους στρατιωτικούς "αγελάδες για άρμεγμα"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ