Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Και τώρα που πιάσαμε τη Χρυσή Αυγή τι κάνουμε; Ένα άρθρο για να μην εφησυχάζουμε

02.10.2013 | 00:01
του Χρήστου Α. Καπούτση

Η δράση εγκληματικών οργανώσεων, τα συντελεσμένα κακουργήματα ατόμων και οι οπαδικές συσπειρώσεις, δεν απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα του κοινωνικού βίου, υπό την αναγκαία προϋπόθεση ότι, λειτουργούν οι θεσμοί της Δημοκρατίας, δεν έχει διαβρωθεί το Κράτος Δικαίου και δεν έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.


Η εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης, που φέρει και πολιτικό μανδύα και αυτοτιτλοφορείται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», δεν θα πρέπει να εκληφθεί μόνο ως νίκη της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως, ως ίαση από ένα κοινωνικό απόστημα. Και όπως είπε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.Καμίνης, μιλώντας στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984, ότι «τώρα που έσπασε το απόστημα της Χ.Α. θα πρέπει να καθαριστεί σε βάθος».

Πάντως, το μπαράζ αποκαλύψεων για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, είναι μάλλον το σωστό όπλο κατά του νεοναζισμού και ένα ισχυρό μέσο στην προσπάθεια της κοινωνικής απαξίωσης της Χ.Α..

ΤΟ ζητούμενο τώρα είναι, να πειστεί, με σοβαρά και αδιάσειστα επιχειρήματα, ο δικαιολογημένα απογοητευμένος ψηφοφόρος , ο διαμαρτυρόμενος οπαδός, ο συμπαθών τη Χ.Α. ακόμη και Εθνικιστής οπαδός , ότι το κόμμα αυτό είναι εγκληματική – ναζιστική οργάνωση.

Αυτό το φασιστικό μόρφωμα, δεν μπορεί να έχει και δεν έχει σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό, με τον ανιδιοτελή Πατριωτισμό και με την νεοελληνική κουλτούρα που «αφουγκράστηκε» έναν Σεφέρη, Ρίτσο, Ελύτη, Μάνο Χατζιδάκι, Κουν, Τσαρούχη, Αλέξη Μινωτή, Μίκη Θεοδωράκη, Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη σε πολιτικό και ιδεολογικό και συναισθηματικό επίπεδο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να δουν το αποκρουστικό πρόσωπο της Χ.Α. και να αποσύρουν την υποστήριξή τους. Διότι η Χ.Α., παρόλα αυτά, παρά τη μείωση των ποσοστών της, εξακολουθεί να παραμένει ακόμη τρίτο κόμμα και στις πρόσφατες Δημοσκοπήσεις. Γεγονός, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!! Και επιτέλους, θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί το ερώτημα, πως ένα περιθωριακό κόμμα του 0,56%, όπως η Χ.Α., κατέγραψε εκλογικό ποσοστό 7% στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές; Μήπως το μίσος, η απόγνωση και η αηδία που αισθάνονται οι πολίτες για το αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα και τους φαύλους πολιτικούς θέριεψε το ΤΕΡΑΣ της Χ.Α.; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ …
Δεν υπάρχει προφανής και εύκολος ο δρόμος που να οδηγεί στην έξοδο από την πολυδιάστατη κρίση, μόνο ΕΛΠΙΔΑ υπάρχει …

Επίσης, μία παράμετρος που είναι και ιδιαίτερα ανησυχητική, είναι η διείσδυση της Χ.Α. στο Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη, δηλαδή στους Θεσμούς που αποτελούν τα κρηπιδώματα του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Το θέμα αυτό, επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα και με τη δέουσα σοβαρότητα, από την συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία.

Οι έφεδροι χρυσαυγίτες

Δόθηκε επίσημη απάντηση, στο ερώτημα αν συμμετέχουν ή συμμετείχαν, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις δραστηριότητες της Χ.Α.

«Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, που να αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σε παράνομες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.». Αυτό αναφέρει το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που παραδόθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Επίσης, στο πόρισμα αναφέρεται ότι: «Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, η συμμετοχή κάποιου μεμονωμένου στελέχους σε παράνομες δραστηριότητες της Χ.Α. Γι' αυτό, σε κάποιες - ελάχιστες περιπτώσεις - οι έρευνες συνεχίζονται. Και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, η περίπτωση αυτή, θα αντιμετωπιστεί, με τη δέουσα αυστηρότητα, από την Στρατιωτική ηγεσία. 
Διευκρινίζεται ότι, οι Έρευνες των στρατιωτών αρχών, δεν αφορούν απόστρατους πρώην στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, διότι με αυτές τις περιπτώσεις ασχολείται επισταμένως η Τακτική  Δικαιοσύνη». Για το περιεχόμενου του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός Α. ΣΑΜΑΡΑΣ.

Όμως, υπάρχει ένας προβληματισμός, για τη αντικοινοβουλευτική δράση διαφόρων Σωματείων Ιδιωτικού Δικαίου, που συγκροτούν κάποιοι ολιγάριθμοι πολίτες.

Άραγε, από πού απορρέει το δικαίωμα, ενός Σωματείου πολιτών, να απαιτεί, με Δημόσια Συγκέντρωσή του την παραίτηση της Κυβέρνησης και του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Δημοκρατίας, καθιστώντας μάλιστα τις Ένοπλες Δυνάμεις Εγγυητή των Εξελίξεων; Φυσικά, ουδείς, είτε φυσικό πρόσωπο, είτε Σωματείο , είτε φορέας, θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί κάτι τέτοιο, με εξαίρεση, κάποια σωματεία έφεδρων Καταδρομέων, δηλαδή απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Αυτή η μικρή ομάδα απόστρατων, με τέτοιες αντιαισθητικές γραφικότητες, απλά προκαλεί ΟΊΚΤΟ. Και θυμηδία σε όσους αρέσκεται σε «τσαχπινιές».

Φυσικά και είναι ανίκανοι, να προσβάλλουν το κύρος του ΘΕΣΜΟΥ των Ενόπλων Δυνάμεων, κάποιοι, επειδή κάποτε, υπηρετήσαν στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού

Είναι εύκολο να πουλάς πατριωτισμό. Το δύσκολο είναι να είσαι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. 
Όμως, η αμοιβή των εμπόρων του πατριωτισμού, είναι η γελοιοποίηση.
Ο αγνός και ανυστερόβουλος Πατριωτισμός, είναι η κορωνίδα του καθημερινού μόχθου, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της δικής σου και των άλλων, ΟΛΩΝ χωρίς εξαίρεση. Πατριωτισμός, είναι η προσφορά στην Πατρίδα, ώστε να ορθοποδήσει, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις εθνικιστικού χαρακτήρα , απλά καλύπτουν διανοητικές ανεπάρκειες.

Οι δραστηριότητες της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ( ΚΕΕΔ), αντιμετωπίστηκαν με «χαριτωμένη» διάθεση από τους Πολίτες και με περιφρόνηση από την πολιτεία, αλλά, όταν έφτασαν στο σημείο να απαιτούν Συνταγματικό Πραξικόπημα, τότε, ασχολήθηκε μαζί τους ο Άρειος Πάγος και η Αστυνομία απαγόρευσε τη γελοία συγκέντρωσή τους στη Πλατεία Συντάγματος!

Η «ιδεολογική» διείσδυση της Χ.Α. στα μέλη της ΚΕΕΔ, είναι οφθαλμοφανής, αυταπόδειχτη, αλλά και αναμενόμενη…
Οι «δραστηριότητες» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ( ΚΕΕΔ) είναι γνωστές, απλά συγκαλύπτονταν μέχρι τώρα, από ομόδοξα στελέχη του Στρατού, της Αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Μέλη του σωματείου της ΚΕΕΔ συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στην Θεσσαλονίκη στη διακοπείσα στρατιωτική παρέλαση της 28 Οκτωβρίου 2011.

Μέλη της ΚΕΕΔ ήταν οι «μπροστάρηδες» στους μπουκαδόρους – τραμπούκους , που παραβίασαν την κεντρική Πύλη του ΥΠΕΘΑ και απωθώντας τους στρατιώτες (!!), μπήκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Νοέμβριο του 2011, φωνάζοντας το ηρωικό σύνθημα  «Μπεγλίτη Αλήτη, θα σου γαμ…. το σπίτι» (Ο Πάνος Μπεγλίτης ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας!!!). Ήμουν Αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων και δέχτηκα τη μανιασμένη επίθεση 50-60 ατόμων, τη στιγμή που μετέδιδα στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984, την εξέλιξη των γεγονότων, ως διαπιστευμένος στρατιωτικός συντάκτης. Με χτυπούσαν ΟΛΟΙ μαζί, παρουσία του «ατάραχου» Αστυνομικού διευθυντή, υπό τα απαθή βλέμματα υπαξιωματικών του πολεμικού Ναυτικού και κάτω από τα χειροκροτήματα των «παλικαριών» της ΚΕΕΔ!! Για το θέμα αυτό, ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα και έγιναν δυο ΕΔΕ. Τη μια ανέλαβε ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και την άλλη κάποιος Συνταγματάρχης. Με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση. Εκεί μου έδειξαν φωτογραφίες από τα επεισόδια και αναγνώρισα εκείνους που με χτύπησαν. Γνωστά πρόσωπα που συνδέονταν οργανικά με την ΚΕΕΔ, ιδεολογικά με τη Χ.Α. και με το … ψυχίατρο. Η υπόθεση συγκαλύφτηκε πλήρως και μπήκε αρχείο, μάλιστα ο Συνταγματάρχης , δεν μου πήρε ούτε καν κατάθεση!!

Αυτά, για μην εφησυχάζουμε ….

Διαβάστε ακόμη:

Χρυσή Αυγή: Κατηγορητήριο μαμούθ για το Κασιδιάρη
 

Χρυσή Αυγή: την πιάσαμε αλλά δεν την εξουδετερώσαμε στην κοινωνία - Αυτό είναι το επικίνδυνο

"Η Χρυσή Αυγή έχει οπλισμό που ψάχνουμε" - Βόμβα από το εισαγγελικό πόρισμα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ