Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα των ΑΝΕΛ στον Μητσοτάκη για να "ακυρώσουν" τη Συμφωνία των Πρεσπών

05.02.2019 | 19:09
Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επαναφέρει το αίτημα για έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με αυξημένη πλειοψηφία.

Την Παρασκευή εισάγεται προς έγκριση στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να «βγουν από δεξιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης μάλιστα αναφέρει πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί. Προϋπόθεση -κατά τους ΑΝΕΛ- είναι να συναινέσει ο κ. Μητσοτάκης στο αίτημα του κ. Καμμένου η έγκριση του πρωτοκόλλου να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Πηγή: Newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ