Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμερούν: Η πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει μαχητές της Μπόκο Χαράμ

29.12.2014 | 12:49
Η πολεμική αεροπορία του Καμερούν πραγματοποίησε για πρώτη φορά χθες βομβαρδισμούς εναντίον μαχητών της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που είχαν καταλάβει στρατόπεδο των ενόπλων δυνάμεων σε περιοχή στο βόρειο άκρο της χώρας, στα σύνορα με τη Νιγηρία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Γιαουντέ.

"Νωρίς το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου, ομάδα (ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ) πραγματοποίησε έφοδο στο στρατόπεδο Ασιγκάσια των αμυντικών δυνάμεων του Καμερούν οι οποίες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά τις προσπάθειές τους να υπερασπιστούν τις θέσεις τους", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες από το υπουργείο Ενημέρωσης.

"Με τις οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας (Πολ Μπιγιά), μαχητικά αεροσκάφη ανέλαβαν δράση για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης αυτής (με τη Μπόκο Χαράμ). Έπειτα από δύο επιδρομές και μια πυρκαγιά, οι δράστες της επίθεσης αναγκάσθηκαν να βγουν από το στρατόπεδο Ασιγκάσια". Υπάρχουν απώλειες μεταξύ των μαχητών τους. "Ο απολογισμός των μαχών θα γίνει γνωστός μόλις ολοκληρωθεί η αποτίμηση της επιχείρησης", σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ