Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμερούν: Σφοδρές μάχες στρατού - Μποκο Χαράμ

18.12.2014 | 14:19
Ο στρατός του Καμερούν ανακοίνωσε ότι σκότωσε 116 νιγηριανούς ισλαμιστές στη διάρκεια επίθεσης της Μπόκο Χαράμ σε μια από τις στρατιωτικές βάσεις του στο βόρειο άκρο του Καμερούν.
Την Τετάρτη, οι στρατιώτες του Καμερούν που σταθμεύουν στο Αμσιντέ, στα σύνορα με τη Νιγηρία, "απάντησαν" σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ, σκοτώνοντας 116 ισλαμιστές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας κάνοντας λόγο για έναν νεκρό στις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με τη Γιαουντέ, εκατοντάδες ισλαμιστές επιτέθηκαν ταυτόχρονα στη στρατιωτική βάση και σε αυτοκινητοπομπή του στρατού και κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο οχήματα. "Η περιοχή Αμσιντέ δέχθηκε επίθεση στα περίχωρα από μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ".

"Αυτοκινητοπομπή η οποία αποτελείτο από ένα στρατιωτικό φορτηγό και τέσσερα ημιφορτηγά του τάγματος ταχείας επέμβασης --επίλεκτη μονάδα του στρατού του Καμερούν-- έπεσε σε ενέδρα κατά την οποία εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα η στρατιωτική βάση της Αμσιντέ δέχτηκε επίθεση από εκατοντάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ. Η απάντηση των αμυντικών μας δυνάμεων ήταν άμεση και κατάλληλη. Από την πλευρά των ισλαμιστών, καταμετρώνται 116 νεκροί σε έδαφος του Καμερούν και ζημιές σε νιγηριανό έδαφος, μετά τα πυρά του πυροβολικού μας".

Υπάρχει επίσης "ένας νεκρός στις δυνάμεις του Καμερούν ενώ ένας αξιωματικός δεν έχει παρουσιαστεί στην υπηρεσία. 'Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, ένα ημιφορτηγό και ένα φορτηγό των αμυντικών μας δυνάμεων καταστράφηκαν, ενώ οι δράστες κατέλαβαν ένα στρατιωτικό φορτηγό".

Η περιοχή Αμσιντέ χωρίζεται με μια γέφυρα --που ορίζει το σύνορο-- από την περιοχή Μπανκί της Νιγηρίας, την οποία ελέγχει εδώ και μήνες η Μπόκο Χαράμ.
Η ισλαμιστική οργάνωση που πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στην περιοχή, σφαγιάζοντας αμάχους και πραγματοποιώντας επιδρομές σε χωριά, δεν διστάζει πλέον να επιτίθεται απευθείας στον στρατό του Καμερούν.

Στις 15 Οκτωβρίου στην Αμσιντέ, δεκάδες πολίτες και οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση της οργάνωσης, η οποία είχε πραγματοποιήσει έφοδο σε βάση του στρατού του Καμερούν με παγιδευμένο αυτοκίνητο και άρμα μάχης. Εδώ και μήνες, οι ισλαμιστές εντείνουν τις επιθέσεις στο βόρειο άκρο του Καμερούν, κατά μήκος των συνόρων με τη Νιγηρία. Ο στρατός αναφέρει ότι έχει σκοτώσει περίπου 1.000 νιγηριανούς μαχητές συνολικά και έχει χάσει σχεδόν τριάντα άνδρες. Δεν υπάρχει απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των πολιτών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ