Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: "Θα παραιτηθώ, αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών" - ΒΙΝΤΕΟ

13.12.2018 | 11:00
 "Θα φύγω από την κυβέρνηση" ακούγεται να λέει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε ανώτατους αξιωματικούς, δηλώνοντας για πρώτη φορά ότι θα παραιτηθεί από την Κυβέρνηση, αν η συμφωνία ψηφιστεί στα Σκόπια. Ο ΥΕΘΑ έστειλε μήνυμα και στο Πολεμικό Ναυτικό σε σχέση με την ΑΟΖ, λέγοντας ότι "θα προστατεύουμε μεγαλύτερο χώρο".

Από την Λάρισα και την 1η Στρατιά, την οποία επισκέπτεται από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

“Θα φύγω από την κυβέρνηση” λέει ο Πάνος Καμμένος που περιστοιχίζεται από ανώτατους αξιωματικούς στην αίθουσα. “Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή”.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία” είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: “Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά”.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου


 

Ο Πάνος Καμμένος για τα αναδρομικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς. Αυτό αλλά και την απελευθέρωση των στρατιωτικών τα χαρακτήρισε ως δύο από τα πολύ σημαντικά στοιχήματα της θητείας του που υλοποιήθηκαν.

Ο ρόλος του Ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε ακόμα για τις εξορύξεις που αναμένονται να γίνουν στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο βάζοντας σε νέες βάσεις το ρόλο του πολεμικού ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ.

«Θα κληθούμε ως ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης. Αναφέρομαι στις ανακηρύξεις των ΑΟΖ», σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.Ο Πάνος Καμμένος στην 1η Στρατιά και στην ΑΤΑ:

Μετά την επίσκεψη του στην 1η Στρατιά, ο ΥΕΘΑ επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας το οποίο βρίσκεται επίσης στη Λάρισα.

Πηγή: larissanet.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ