Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Ανακηρύσσει το 2018 Έτος Μέριμνας Προσωπικού

22.01.2018 | 11:45
2018-01-22 06:15:00
2018-01-22 11:45:00

Την επίσημη ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιεί σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Ταυτόχρονα με τις προσπάθειες που γίνονται στο οικονομικό σκέλος, θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες για την διευρύνση των λύσεων που προσφέρεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για το οξύτατο πρόβλημα της στέγασης.

Ο πήχης που είχε θέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, είναι ο αριθμός των σπιτιών που θα παραδοθούν σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ να ξεπεράσουν τα 3000 και όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: "ενώ δίναμε το χρόνο 20-30 διαμερίσματα, το 2015 φτάσαμε στα 100, στα 400, φέτος θα ξεπεράσουμε τα 3000 σπίτια που δίνονται στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους ΕΠΟΠ, σε όλους προκειμένου να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, που πράγματι η επιβάρυνση της στέγασης είναι μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση. Ιδίως στους υπαξιωματικούς που αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για να μπορέσουν να βρουν στέγη." είχε δεσμευτεί ο κ. Καμμένος.

Απώτερος στόχος της ηγεσίας είναι το ζήτημα της στέγασης να έχει τακτοποιηθεί στο σύνολο της επικράτειας. Ανα περιοχές της επικράτειας καταγράφονται υψηλά ποσοστά και σε ορισμένες περιφέρειες όπως στον ‘Εβρο κατασκευάζονται συνεχώς νέα οικήματα σπιτιών. Επιπλέον και στα νησιά το πρόγραμμα προχωράει με γοργούς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα στη Χίο, όπου ήδη έχει καλυφθεί το 80% των αναγκών. Σε άλλα νησιά, ωστόσο όπως η Σάμος υπάρχουν ακόμη προβλήματα, για τα οποία υπάρχει η δέσμευση της ηγεσίας για την ανάληψη των απαραίτητων ενέργειων για την επίλυση τους.

Παράλληλα εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένονται να ανακοινωθεί και το σχέδιο αναδιοργάνωσης των πρατηρίων από τα οποία πραγματοποιεί τις αγορές του το προσωπικό αλλά και νέα προνομιακά τιμολόγια σε επιχειρήσεις που έχουν συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε διαφορετικούς τομείς.

Μεγάλος στόχος για το 2018 είναι ο εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει εντός των προσεχών μηνών θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση ή αναβάθμιση του εξοπλισμού του 251 ΓΝΑ, του 401 ΓΣΝΑ αλλά και του ΝΝΑ. Επιπλέον το 2018 θα μπει σε τροχιά και εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία η διακλαδική παιδιατρική κλινική και παράλληλα θα μπουν οι βάσεις για δημιουργία ειδικών κλινικών στα πρότυπα της κλινικής υποβοηθούμενης γονιμοποίησης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ