Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: "Δεν θα υπάρξει κύρωση της Συμφωνίας με την πΓΔΜ, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη"

03.07.2018 | 09:43
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-07-03 08:33:50
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-07-03 09:43:50


Απόλυτη ανατροπή από τον Πάνο Καμμένο στη ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, "Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει η συμφωνία στη Βουλή χωρίς Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους από τη Βουλή" είπε ο υπουργός.  Διέψευσε τα σενάρια για τη χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο Περισσότερα σε λίγο.


Βόμβα έριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

"Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο Σκοπιανό", είπε ο Πάνος Καμμένος. “Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Σε ότι αφορά στην χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τον Τύπο και πως ήταν ένα θέμα που έπρεπε να χειριστεί ως υπουργός Άμυνας.Ενώ αναφορά έκανε και στα εξοπλισιτκά προγράμματα που εξελίσονται τον τελευταίο καιρό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 της ΠΑ, βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του μέχρι την ΔΕΘ.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της Γαλλίας, το οποίο συζητά με την ΓΔΑΕΕ για τις φρεγάτες FREMM βάση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ του 2009, αλλα και ότι υπογράφθηκε το follow-on support για τα Mirage και τα C-27. 

Μάλιστα έχει αποσταλεί κατάλογος στις ΗΠΑ με τα μέσα τα οποία χρειάζονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

"Έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες, προκείμενου οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι έτοιμες να ανταπεξέθουν σε όλες τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν μετά την ανακύρηξη της ΑΟΖ", δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Οι υποθέσεις για τα μισθολογικά του στρατού θα ικανοποιηθούν, "Διαπραγματεύομαι με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και πιστεύω πως μέχρι την ΔΕΘ θα το ανακοινώσουμε και επίσημα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ