Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Επενδύσεις που οδηγούν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα

11.09.2017 | 10:38
2017-09-11 09:24:27
2017-09-11 10:38:27

 Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είπε πριν από λίγη ώρα μιλώντας στην τηλεόραση ότι " Δεν είναι ευχάριστη η φυγή της Eldorado από την Ελλάδα". Η δήλωση έγινε στην εκπομπή "Σήμερα".

Ωστόσο, οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται βάσει της εθνικής νομοθεσίας και του ευρωπαϊκού δικαίου, τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Οι επενδύσεις δεν επιβάλλονται με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με την αγορά οχημάτων για την αστυνομία ή αγορά καναλιών για την αλλαγή της κοινής γνώμης.

Εάν πράγματι είχε πεισθεί ο λαός της Χαλκιδικής ότι η επένδυση δεν θα μετατρέψει την περιοχή σε εργοτάξιο τότε δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις, είπε ο Π. Καμμένος .

Ακόμα ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣΤΕ και του ευρωπαϊκούς νόμους και πως δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος τότε η επένδυση θα προχωρήσει.

Θα ήμουν χαρούμενος εάν η εταιρεία μπορούσε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σημειώνεται ότι η  εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να τροποποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα.

Η εταιρεία δεν παραλέψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Κάνει λόγο για επανειλημμένες προσπάθειες για εποικοδομητική συνεργασία αλλά για καθυστέρηση στην έκδοση αδειών ρουτίνας.


Τέλος, Ο ΥΕΘΑ  Πάνος Καμμένος απάντησε μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις που αφoρούν την σχέση συνεργασίας του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Όλα όσα δήλωσε ο ΥΕΘΑ παρακάτω: 

«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της ElDorado από την Ελλάδα... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες και πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δεν θα κινδυνεύσει ο τουρισμός της Χαλκιδικής, ότι οι επιφανειακές εξορύξεις, η καταστροφή των δασών δεν θα υπάρξουν τότε θα ήμουν ευτυχής... Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής.
Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα... Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως στο παρελθόν ακουλουθήθηκαν πρακτικές «με "δώρα -χάντρες" στους ιθαγενείς, αγορά περιπολικών για την ΕΛΑΣ , εξαγορά τοπικού σταθμού για να πειστεί η τοπική κοινωνία, κ.α.».

«Παραμένω πιστός στη ρήση του Κ. Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα...Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να διορθώσει το λάθος Σαμαρά και να σταματήσει ο εναγκαλισμός με τις ακραίες ομάδες.

Υπογράμμισε ότι εδώ και τρία χρόνια που συνεργάζεται με τον κ.Τσίπρα «δεν έχει στεναχωρηθεί ποτέ» και σημπλήρωσε: «η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

Υποστήριξε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ακολουθήσει την τακτική Μεϊμαράκη που ψήφισε το 2015 τα μέτρα με τους δανειστές και να συμβάλει στην εθνική ομοψυχία για την έξοδο από τα μνημόνια.

Χαρακτήρισε άδικο φόρο τον ΕΝΦΙΑ ειδικά για ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα, όπως είπε, και συνέχισε: «μακάρι να μπορούσαμε να τον καατργήσουμε χθες». Προανήγγειλε ότι στην αυριανή συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει δυο νομοσχέδια για ειδικό φορολογικό καθεστώς για μη μόνιμους κατοίκους της χώρας και φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις που επενδύουν στη χώρα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Καμμένος δήλωσε: «κάναμε ότι έπρεπε, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα μία χώρα τράνζιτ τρομοκρατών και κάναμε ότι μπορούσαμε από την πλευρά μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες από τη Συρία που οφείλαμε να στηρίξουμε».
Ακολουθεί βίντεο με τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ:  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ