Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα

20.10.2017 | 11:03

 «Δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ούτε υπήρξε αίτημα (εκ μέρους των ΗΠΑ), ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ούτε αποθήκευσης. Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος  σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφ. "Ριζοσπάστης" σύμφωνα με το οποίο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον 'Αραξο, στον ΑΝΤ1.

Επίσης σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 με αφορμή και τι θέση θα πάρουν οι θεσμοί, σημείωσε: «Θέμα από τους θεσμούς για την αποπληρωμή του εκσυγχρονισμού δεν υπάρχει, αν γίνει πληρωμή. Αυτό το 1,1 δισ. αναφέρεται σε πληρωμές των εγκεκριμένων προϋπολογισμών, δηλαδή δεν ξεφεύγει ποτέ από τα 100 εκατ. τον χρόνο, που είναι μέρος των 400 εκατ. εγκεκριμένων και από τους θεσμούς και από παντού. Η κ. Μπακογιάννη έλεγε προεκλογικά ότι θα μειώσει κατά 350 εκατ. τον προϋπολογισμό του υπουργείου 'Αμυνας, όταν οι δαπάνες είναι 400 εκατ. Αυτό σήμαινε μείωση των μισθών και των συντάξεων, κανένα πρόγραμμα και την Ελλάδα αφύλακτη».

Τέλος μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ σημειώσε ότι κάποιοι δεν ήθελαν την επιτυχία του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας. Υποστήριξε ότι δεν ανέδειξαν τη συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ η οποία -όπως υπενθύμισε ο κ. Καμμένος- είπε ότι «τελείωσε το πρόγραμμα της Ελλάδας, τελειώνει άμεσα η αξιολόγηση, και ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».

«Αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πως το πρόγραμμα τελειώνει, το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα, η ΕΕ δεν ζητά νέα μέτρα και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια» ανέφερε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ