Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Καμμένος: "Διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν υποχωρούμε πουθενά"

11.12.2017 | 16:45
"Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά."  αυτή την αυστηρή προειδοποίηση περιλάμβανε μεταξύ άλλων το βροντερό μήνυμα προς την Τουρκία που εξέπεμψε ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος από τη Χίο.   

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να προασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να πολεμήσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

"Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν. Τις σημαίες δεν τις «παίρνει ο αέρας». Αυτό είναι ξεκάθαρο." τόνισε εμφατικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: Σε αυτό το σημείο, από εδώ, από τη Χίο, θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα και επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης.

Ο κ. Καμμένος που το πρωί επισκέφθηκε την εσχατιά του Αιγαίου,  μιλώντας στην τελετη εγκαινιών των νέων οικημάτων που ανεγέρθηκαν για τα στελέχη και το προσωπικό που υπηρετεί στη Χίο, κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις του προς την γείτονα Τουρκία: "Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό." ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα έκανε ειδική μνεία σε αυτούς που συνηθίζει να αποκαλεί, όπως και η φυσική ηγεσία των τριών κλάδων, πολλαπλασιαστή ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: "Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα που κατέχουμε είναι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αποφασιστικότητα να προασπίσουμε βωμούς και εστίες." είπε χαρακτηριστικά. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ