Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Καμμένος: H EE απαιτεί άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων

23.03.2018 | 08:42
"Ικανοποιημένος" εμφανίζεται ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με το αυστηρό μήνυμα που απέστειλε η ΕΕ στην Τουρκία μετά τις συνεχόμενες προκλήσεις μέσω του κειμένου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως σημείωσε ο Υπουργός είναι η πρώτη φορά που συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ χαρακτήρισε ξανά "ομήρους" τους Έλληνες στρατιωτικούς. Συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ έγραψε πρίν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

" Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα".

Το ισχυρό μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία εστάλη την Πέμπτη 22.3.2018 η οποία καταδίκασε τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της στη Μεσόγειο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από μια κρίσιμη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Σημειώνεται ότι στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε να μην αναβληθεί η Συνάντηση της Βάρνας, αλλά οι Γιούνκερ και Τουσκ να ζητήσουν ξεκάθαρες εγγυήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας για τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά και τη διευθέτηση του ζητήματος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Το tweet του Πάνου Καμμένου:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ