Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ μπορεί να έχει ρόλο "κλειδί" κατά της τρομοκρατίας - ΦΩΤΟ

29.06.2017 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 20:42:43
Τελευταία ενημέρωση:08:20:43

H ενίσχυση της αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας της Συμμαχίας καθώς και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο ΥΕΘΑ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγά του και να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι διάδρομοι στη νότιο Μεσόγειο για να αποτραπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω παράνομης διακίνησης πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα χρήματος. Αναφέρθηκε δε σε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οποία ενημέρωσε τους Συμμάχους.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε μαζί με ομολόγους του πρόγραμμα πολυεθνικής συνεργασίας για πυρομαχικά εδάφους καθώς και πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Τέλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι ενόψει της επικείμενης επίσκεψής της στην Ελλάδα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ