Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Καμμένος και Κουβέλης υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά Μπαρμπαρούση

15.06.2018 | 16:37
Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση,στον Άρειο Πάγο από τον ο υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργός, Φώτης Κουβέλη.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε: “Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης είπε: “Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα.

Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.
Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα λόγια του Μπαρμπαρούση που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε επί λέξει: «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε.

Τα κυριότερα σημεία της οργισμένης παρέμβασης του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου είναι τα ακόλουθα:
Ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και ταυτόχρονα μια βαριά προσβολή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τη δημοκρατία. Δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν τον Σύτνταγμα το οποίο έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ειναι απόλυτα δημοκρατικές και κανείς στρατηγός, αρχηγός, αξιωματικός ή υπαξιωματικός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις που ιστορικά οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας Μπαρμπαρούση υπήρχε παραβίαση του ποινικού κωδικα και συγκεκριμένα διεπράχθη το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Ζητώ από τη δικαιοσύνη όπως άμεσα ασκηθεί διωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρπαρούση για εσχάτη προδοσίας και προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διάπραξη εσχάτης προδοσίας.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί να αφήνεται η οποιαδήποτε σκιά επάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις και να καλείται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να καταργήσει το πολίτευμα της χώρας.

Βίντεο:  Η παρέμβαση Καμμένου κατά Μπαρμπαρούση
 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ