Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Καμμένος: Ο Σφακιανάκης "παζάρευε" την τιμή των πυρομαχικών

30.11.2017 | 08:38
Πρώτη δημοσίευση: 2017-11-29 22:38:43
Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-30 08:54:43


Οβίδες" Καμμένου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις σχέσεις με τον φερόμενο ως μεσάζοντα Τ.Σφακιανάκη για τον οποίο αποκάλυψε ότι παζάρευε να ρίξει την τιμή αγοράς των πυρομαχικών κατά 80%. 

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Εάν έπεφτε η τιμή κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ δεν αμφισβήτησε, εγγράφως, παρά μόνον τηλεφωνικά ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπροσωπεί τη Σ. Αραβία και κατονόμασε ως πηγή του πρέσβη τον Τζον Σφακιανάκη.

Επανέλαβε ότι «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι περισσότερος γνωστός στη Νέα Δημοκρατία, παρά στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος, δια της εταιρίας του, ήταν ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας»

Αντικρούωντας τα βελή της κριτικής περί μεσαζόντων υπογράμμισε πως «ο νόμος αφορά οικονομικές οντότητες και όχι κράτη», ενώ κατέρριψε τις κατηγορίες που ήθελαν την εταιρεία του Β. Παπαδόπουλου, να έχει αναλάβει την μεταφορά του πολεμικού υλικού, τονίζοντας: "οι μεταφορές γίνονται από πιστοποιημένες εταιρίες."

Υποστήριξε, ότι μέχρι σήμερα, «δεν υπάρχει άρση της εξουσιοδότησης του κ. Παπαδόπουλου από τη Σαουδική Αραβία. Ταυτοχρόνως σημείωσε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος «έχει ζητήσει διάφορα πράγματα από το ΥΕΘΑ αλλά του αρνηθήκαμε».
 
Διευκρίνισε ότι η συμφωνία αφορά «ποσότητα 300.000 βλημάτων» και η πληρωμή προβλέπεται να γίνει από το ΥΠΟΙΚ της Σαουδικής Αραβία στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

«Εγώ δεν έχω βάλει υπογραφή πουθενά», σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας. «Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να βρω λεφτά. Σκοπός της επίθεσης της ΝΔ εναντίον μου είναι να μην μπουν λεφτά στα ταμεία του Υπουργείου. Προσπαθούν να με αποδυναμώσουν ως κυβερνητικό εταίρο. Οι μίζες στα εξοπλιστικά έχουν τελειώσει» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Σ. Αραβία, όσο δεν υπάρχει ανέγκλιτη πίστωση χρημάτων» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε λέγοντας πως «αν θέλαμε να ακυρώσουμε τη συμφωνία θα επικαλούμασταν τη χρονική λήξη».

“Στα δικά μου εμπιστευτικά έγγραφα έχουν πρόσβαση οι πάντες. Προσπαθούν να βρουν Δράκο και Φωτιά στο παραμύθι. Δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε, τέλος, ότι οι Σαουδάραβες έχουν εκδηλώσει «πρόθεση να αγοράσουν και βόμβες», αλλά όπως διευκρίνισε «θα περιμένουμε τι θα αποφασίσει η ΕΕ για τη Σαουδική Αραβία. Επεσήμανε, πάντως, ότι είναι «ευαίσθητο θέμα» η αγορά βομβών.  

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1, www.ant1news.gr/news

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ