Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: «Οι ελληνικές και οι αιγυπτιακές δυνάμεις είναι αδελφές Ένοπλες Δυνάμεις»

29.06.2018 | 11:50
 Στο υψηλότερο δυνατό σημείο αδελφικών σχέσεων και στις Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν άλλη μία φορά χθες ότι βρίσκονται η Ελλάδα και η Αίγυπτος, που μαζί με την Κύπρο, ολοκληρώνουν την κοινή διακλαδική αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6», με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων και από τις τρεις χώρες.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, την ώρα που πάνω στο επιβλητικό ελικοπτεροφόρο «Ανουάρ Αλ Σαντάτ» δεχόταν την πλακέτα με τον θυρεό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου από τα χέρια του ομολόγου του Αιγυπτίου Υπουργού Μοχάμεντ Ζάκι.

Εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της κοινής αυτής στρατιωτικής άσκησης διά θαλάσσης και αέρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε, απευθυνόμενος προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του: «Μέσα από αυτήν την κοινή άσκηση, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος να έχω έναν φίλο της Ελλάδας: τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου. Και να σάς διαβεβαιώσω ότι μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς από τον βορρά».

«Η Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απλά σύμμαχες δυνάμεις. Είναι αδελφές Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Καμμένος.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέφερε στον Αιγύπτιο ομόλογό του ως ένα δώρο εκ μέρους της Ελλάδας, ένα στεφάνι νίκης του Μ. Αλεξάνδρου, βρισκόμενοι λίγα μόλις ναυτικά μίλια από την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ανοικτά της Αλεξάνδρειας στη Μεσόγειο, όπου διεξήχθη η κοινή διακλαδική στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ