Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος προς τα πληρώματα των Νoratlas: "Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να απειλήσει τον Ελληνισμό"

20.07.2018 | 12:14
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-07-20 11:47:30
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-07-20 12:14:30


Μήνυμα προς τα πληρώματα των Noratlas ότι "ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να απειλήσει των Ελληνισμό", έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσα από το χαιρετισμό του στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αεροσκάφους NORATLAS «ΝΙΚΗ 4» στον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» στη Λευκωσία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε σήμερα Στα αποκαλυπτήρια του Νοράτλας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα κατά την διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή το Ιούλιο του 1974, παρέστη σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Μια ακόμα υπόσχεση, την οποία δώσατε και δώσαμε από κοινού γίνεται πραγματικότητα. Το Νορατλάς 4 δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την ιστορία» ανέφερε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Χάρη στη δική σας επιμονή, τις προσπάθειες των δύο υπουργείων Εθνικής Άμυνας και κυρίως χάρη στην Πολεμική μας Αεροπορία, του Αρχηγού της, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των τεχνικών της, σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τα ηρωικά πληρώματα των Νοράτλας, τους επιζήσαντες, τις οικογένειες των πεσόντων, τους καταδρομείς και τους συγγενείς τους, για να αποκαταστήσουμε μια πτυχή της ελληνικής ιστορίας, της άμυνας του Ελληνισμού απέναντι στους εισβολείς» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε πως οι θυσίες των καταδρομέων, αλλά και των πληρωμάτων των Νοράτλας αποτελούν παραδείγματα για τους σημερινούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνεχίζουν το έργο τους. «Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς κύριε Πρόεδρε και όλους τους παρισταμένους, αλλά κυρίως τους επιζήσαντες από τα πληρώματα του Νοράτλας, ότι οι πιλότοι μας, που ξεκινούν από τα νησιά για τις αναχαιτίσεις καθημερινά ξεκινούν με το ίδιο χαμόγελο που ξεκινήσατε και εσείς. Ξεκινούν όχι για να κάνουν μια αγγαρεία αλλά για να κάνουν το καθήκον τους. Είναι ευτυχείς που ξεκινούν γνωρίζοντας πως το 10% των συμμαθητών τους έχει φύγει ηρωικά. Αυτοί είναι οι απόγονοι σας, οι σημερινοί μαχητές του Αιγαίου που ξέρουν πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού» υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως η πολεμική αεροπορία συνεχίζει την παράδοση αυτών που θυσιάστηκαν το 1974 και για αυτό ποτέ και κανένας δεν θα μπορεί να ξανά απειλήσει τον ελληνισμό. «Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους» κατέληξε.

Οολόκληρος ο χαιρετισμός του ΥΕΘΑ: 

«Μία ακόμα υπόσχεση που δώσαμε από κοινού γίνεται πραγματικότητα. Το NORATLAS 52-133 «ΝΙΚΗ 4» της Πολεμικής Αεροπορίας δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την Ιστορία.

Χάρη στη δική σας επιμονή, χάρη στις προσπάθειες των δύο Υπουργείων Άμυνας και κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Αρχηγού, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των τεχνικών βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τα ηρωικά πληρώματα των NORATLAS, τους επιζήσαντες, τις οικογένειες των πεσόντων, τους καταδρομείς και τους συγγενείς τους, για να αποκαταστήσουμε μία πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας, της άμυνας του Ελληνισμού απέναντι στους εισβολείς.

Επιτρέψτε μου, Εξοχότατε κ. Πρόεδρε να δώσω σε αυτή την τελετή δύο μόνο παραδείγματα, απευθυνόμενος προς τα ηρωικά πληρώματα των NORATLAS και προς τους ήρωες καταδρομείς:

Στο νησί της Ρω κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη μετά το μνημόσυνο του Μπικάκη. Ο καταδρομέας διοικητής της φρουράς του νησιού μου παραδίδει τη σημαία που κατέβηκε από τον ιστό και μου λέει «Κύριε Υπουργέ, σας παραδίδω τη φθαρμένη σημαία από τον ιστό της Ρω και σας υπόσχομαι ότι όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός ανάμεσά μας αυτή η σημαία δεν θα υποσταλεί ποτέ».

Αυτά είναι τα παιδιά σας και αυτή είναι η κληρονομιά που αφήσατε στους νέους καταδρομείς που παραλαμβάνουν την εντολή αυτή και την παραδίδουν στα παιδιά τους.

Κάθε μέρα, κ. Πρόεδρε, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, πολλές φορές και πέντε και έξι φορές την ημέρα, στο κινητό μου τηλέφωνο έρχεται μήνυμα του Αρχηγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δύο τουρκικά αεροπλάνα, τέσσερα, έξι, οκτώ, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας: «Είσοδος από Λήμνο. Κύριε Υπουργέ είμαστε στον αέρα». Η υπόσχεσή τους πραγματοποιείται μέχρι σήμερα αδιαλείπτως, μέρα - νύχτα, χειμώνα - καλοκαίρι: «Εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι».

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που απειλείται η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η Πολεμική μας Αεροπορία, τα πληρώματα «readiness» από τη Σκύρο, τη Λήμνο, την Κρήτη, την Κεντρική Ελλάδα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκονται μέσα στα πιλοτήρια, όπως βρεθήκατε εσείς εκείνη την ημέρα που ξεκίνησε η επιχείρηση «ΝΙΚΗ».

Θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Πρόεδρε και όλους τους παρισταμένους και κυρίως τα πληρώματα των NORATLAS ότι καθημερινά οι πιλότοι μας ξεκινούν για τις αναχαιτίσεις με το ίδιο χαμόγελο που ξεκινούσατε και εσείς. Ξεκινούν όχι για να κάνουν μια αγγαρεία, αλλά για να εκτελέσουν το καθήκον τους.

Είναι ευτυχείς που ξεκινούν, γνωρίζοντας ότι το 10% των συναδέλφων τους έχει «φύγει» ηρωικά. Αυτοί είναι οι απόγονοί σας, οι σημερινοί μαχητές του Αιγαίου, που γνωρίζουν καλά ότι η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού.

Σας διαβεβαιώνω κύριοι κυβερνήτες και πληρώματα των NORATLAS ότι όλοι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνεχίζουν τη δική σας παράδοση, γι’ αυτό ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να απειλήσει τον Ελληνισμό.

Είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους».

Εικόνες από την τελετή:  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ