Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Σε ΝΑΤΟ - ΕΕ οι απειλές του Τούρκου Αντιπροέδρου για απαγωγή των 8

06.06.2018 | 16:29
Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-06 12:19:19
Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-06 16:29:19


Αντίμετρα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο στις απειλές του Τούρκου Αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ, για απαγωγή των 8. Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά την τετραμερή άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων "Salamis Storm 2018", θα ενημερωθούν ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαταγή "πολεμικής επιχείρησης" όπως την χαρακτήρισε από τον Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο ΥΕΘΑ με δηκτικό ύφος υποστήριξε ότι είναι μια εξαιρετική ανακοίνωση κάθως όπως τόνισε θα: "μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση"

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Καμμένου:

"Θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ