OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Καμμένος: Στη Τουρκία θα επιστρέφουν όσοι διασώζονται από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

25/02/2016 - 11:31
Share on FacebookShare on Twitter

 Κατηγορηματικός ότι όποιος πρόσφυγας και μετανάστης διασώζεται από τη νατοϊκή δύναμη εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων θα επιστρέφει στη Τουρκία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ έχει κλείσει. Ήδη πλοία των νατοϊκών δυνάμεων έρχονται στην ακτογραμμή για να διασφαλίσουν ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων θα πηγαίνει στη Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός ‘Αμυνας διέψευσε ότι υπήρξε αίτημα στο πλαίσιο της συμφωνία για το προσφυγικό, να εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από τις περιπολίες. «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα Δωδεκανήσων στο ΝΑΤΟ. Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ βεβαίως ισχύει για όλο το Αιγαίο, μέχρι Λήμνο. Τέτοιο έγγραφο δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτούς τους ισχυρισμούς, τα επαλαμβάνουν σάιτ της Χρυσής Αυγής» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν υπήρχε τέτοιο θέμα πρώτος θα αντιδρούσα. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε θέματα που δεν υφίστανται, γιατί έτσι πλήττουμε τις ελληνικές θέσεις».

Αφορμή για τις δηλώσεις του υπουργού ‘Αμυνας ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με την προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων στη Ρόδο και με αφορμή το επεισόδιο που δημιούργησε η Τουρκία κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Τεχεράνη.

««Ποτέ δεν υπήρξε θέμα αμφισβήτησης των ελληνικών δικαιωμάτων να προσγειώνονται και να απογειώνονται αεροσκάφη στα ελληνικά αεροδρόμια. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας αξιωματικός ή διπλωμάτης και ελπίζω και Έλληνας βουλευτής, να αμφισβητεί ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται και απογειώνονται στη Δωδεκάνησο, στα ελληνικά νησιά και σε όλο το FIR. Ούτε θα δέχονταν αίτημα της Τουρκίας να ανεφοδιαστεί ελληνικό αεροσκάφος στο Μπουντρούμ» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Ρόδο υπάρχουν μόνιμα δύο πτητικά μέσα, ένα Super Puma και ένα Chinook, που προσγειώνονται και απογειώνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και όπου υπάρχουν αεροδρόμια και στρατιωτικές μονάδες όπως γίνεται και με όλα τα αεροσκάφη.

«Παράνομα οι Τούρκοι ζήτησαν να κάνει ανεφοδιασμό στο Μπουντρούμ για να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. Αυτές τις χάρες δεν θα της τις κάνει κανένας» επεσήμανε ο υπουργός ‘Αμυνας και κατέληξε: «Αυτή εδώ η κυβέρνηση θέματα εθνικής κυριαρχίας ούτε συζητά ούτε υποχωρήσεις κάνει. Σε άλλες εποχές ήταν που κάποιοι στηρίζανε κυβέρνηση που έλεγε να αφήσουμε τη σημαία στα Ίμια να την πάρει ο αέρας. Οι εποχές παραδόσεων Οτσαλάν και εθνικών υποχωρήσεων έληξαν.

Tags: SNMG2ΑΙΓΑΙΟΚΑΜΜΕΝΟΣΝΑΤΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε»

Ιρανικά ΜΜΕ: Βίντεο με τη στιγμή που το Ιράν χτυπά αμερικανικό F-35

Στο Κατάρ ο Φιντάν: Η Τουρκία μεταφέρει στην Τεχεράνη τη «φιλική» συμβουλή να μην χτυπά τις χώρες του Κόλπου

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό έκανε αναγκαστική προσγείωση αφού χτυπήθηκε από ιρανικά πυρά, λέει το CNN

Ισραήλ: Πλήγμα σε διυλιστήριο στη Χάιφα μετά από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στο Μπαχρέιν – Η Κίνα καλεί σε διάλογο «επί ίσοις όροις»

Το Ιράν προειδοποιεί για νέα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο: «Δεν θα δείξουμε αυτοσυγκράτηση»

Top News

Πόπη Μαλλιωτάκη reloaded για Αγγελική Ηλιάδη: Δε θα ανεχτώ να λέει ότι βρήκε τον Μπάμπη Λαζαρίδη χωρισμένο

Παναγιώτης Κουτσουμπής: Η γνώμη της Κατερίνας Καινούργιου έχει αξία για μένα, κάνουμε μια νέα αρχή που γεμίζει τη ζωή με χαρά και προσμονή

Ελεάνα Παπαϊωάννου και Δημήτρης Βεργίνης ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν ξανά γονείς με ένα γλυκό βίντεο

Απάτη με SMS: Νέα παραλλαγή σαρώνει την αγορά - Πώς να την αναγνωρίζετε πριν χάσετε χρήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert