Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Καμμένος στο NATO: "Πίστη στην Συμμαχία αλλά και καλές σχέσεις με την Ρωσία"

04.02.2015 | 17:25
Ο ΥΕΘΑ Πανος Καμμένος συναντήθηκε με τον ΓΓ Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας που θα γίνει αυριο στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση εγινε σε πολύ καλο κλιμα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert απο την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε πληρη διαβεβαίωση οτι η Ελλάδα ειναι πλήρως αποφασισμένη να διατηρήσει απολύτως τις δεσμευσεις της εναντι της Συμμαχίας και ως αποδειξη αυτου ανέφερε το γεγονός οτι παρα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει οι αμυντικές δαπάνες παραμένουν στο οριο του 2% όπως ειναι και η προτροπή της Συμμαχίας.

Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με εγκυρες πηγές τόνισε οτι ειναι σε πληρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτο που επιθυμεί ο ιδιος ειναι να επανεργοποιήσει τις αμυντικές βιομηχανίες για να ενισχυση την αμυντικη βιομηχανία της χώρας.

Ο ΥΕΘΑ πρόσθεσε όπως αναφερουν οι πληροφορίες μας οτι δεν βλέπει κανενα πρόβλημα στη διάθεση της Ελλάδας να συνεχίσει να εχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία όντας ενεργό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας ωστόσο θεωρεί οτι η Ελλάδα εχει πρόβλημα με απειλές που προέρχονται απο την αστάθεια στο νότο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και σημείωσε οτι θα έβλεπε με ενδιαφέρον την ανάπτυξη των πολιτικών της συμμαχίας και σε αυτη την περιοχή.

Ο κ. Καμμενος σύμφωνα με τις πηγές μετέφερε και τη διάθεση του πρωθυπουργου να γίνει και μια συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Απο την πλευρά του ο ΓΓ ενημέρωσε για την ατζέντα της υπουργικής ειδικά για το Readiness Action Plan και των δομών που θα το υποστηρίξουν και οτι αναμένει απο την Ελλάδα τη συνδρομή της στις συμμαχικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ