Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος – Όμηροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

19.03.2018 | 16:19
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε οτι η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος και επανέλαβε την θέση του περί ομήρων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε οτι "το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση".

Μια ημέρα πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό του εταίρο Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις για τις σχέσεις τους αλλά και για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών.\

Ο κ. Καμμένος έκανε τις δηλώσεις μνετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημελιοδικείο στην Θεσσαλονίκη όπου δικαζόταν για το κάλεσμα σε πολίτες να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι», είπε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου που περιέγραφε καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά. «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά του δυο στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε «Έχουμε δύο παλικάρια που είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους, έκαναν την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι αυτοί οι δύο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας και την απόφαση Κορυφής για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Βεβαίως ειναι παράλληλα και NATOϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση», τόνισε.
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό οτι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν και θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμα οτι πέραν των σεναρίων των οποίων γράφονται η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά που δεν ειναι αναγκη να διαφωνήσουμε σε μια τέτοια υπόθεση που εχει να κάνει με δυο Έλληνες υπαξιωματικό και αξιωματικό που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψητης ασφαλείας », κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ