Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καναδάς: Αποσύρει τα μαχητικά του απο τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

19.11.2015 | 13:21
 Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα παραμείνει ένας "ισχυρός" εταίρος στη διεθνή συμμαχία που πολεμάει κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του να αποσύρει τα έξι μαχητικά που πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

"Ο Καναδάς πρέπει και θα παραμείνει ένας εταίρος ισχυρός εντός της διεθνούς συμμαχίας" εναντίον των τζιχαντιστών και του ΙΚ, δήλωσε ο Τριντό έπειτα από επίσημη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα.

Το κοινοβούλιο του Καναδά ψήφισε στις 30 Μαρτίου την επέκταση της καναδικής αποστολής κατά των τζχοχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από το Ιράκ στη Συρία, στο πλαίσιο των αεροπορικών επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Καναδάς διεξήγαγε την πρώτη χερσαία επιχείρηση των δυνάμεων οποιασδήποτε από τις χώρες που συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ και που έγινε γνωστή επίσημα. Διαβάστε - Χερσαία επίθεση Καναδά εναντίον των τζιχαντιστών

Πριν ενα χρόνο καναδικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Διαβάστε - Καναδικά CF-18 Hornet σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές - ΒΙΝΤΕΟ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ