Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανένα ίχνος του Σνόουντεν στην Κούβα

25.06.2013 | 09:15
Πτήση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot που παρακολουθούσαν στενά τα ΜΜΕ για το ενδεχόμενο να βρίσκεται μεταξύ των επιβατών o Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), ο οποίος κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία, προσγειώθηκε χθες στην Αβάνα.

Ρώσοι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος και δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Αβάνας δήλωσαν ότι κανείς δεν είδε τον Σνόουντεν και ότι δεν παρατήρησαν να έχουν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της κουβανικής πρωτεύουσας.

Όταν έκανε την εμφάνισή του ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, οι δημοσιογράφοι τον περικύκλωσαν. Εκείνος έβγαλε τότε τη δική του φωτογραφική μηχανή, τράβηξε φωτογραφία τους φωτογράφους και είπε: "όχι, δεν υπάρχει κανένας Σνόουντεν".

Μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους δήλωσαν στους δημοσιογράφους που επέβαιναν σ' αυτό αμέσως μετά την απογείωσή του ότι ο Σνόουντεν δεν είναι επιβάτης της πτήσης αυτής.

Ο Σνόουντεν επρόκειτο να μεταβεί στην Κούβα και από εκεί στον Ισημερινό όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα South China Morning Post, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου, αλλά δημοσιεύεται σήμερα, ο Σνόουντεν τονίζει ότι είχε προσληφθεί από την ιδιωτική εταιρεία Βooz Allen Hamilton με σκοπό να συλλέξει στοιχεία για τις δραστηριότητες της NSA.

Ο Σνόουντεν εργαζόταν στην εταιρεία αυτή στη Χαβάη απ' όπου αναχώρησε στις 20 Μαΐου για το Χονγκ Κονγκ.

"Τα καθήκοντά μου στην εταιρεία αυτή μού επέτρεπαν την πρόσβαση σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σε ο,τιδήποτε άλλο παρακολουθούσε η NSA σ' όλο τον κόσμο. Γι' αυτό δέχθηκα τη θέση αυτή", τονίζει ο Σνόουντεν.

Η εταιρεία αυτή απέλυσε τον Σνόουντεν μετά τις διαρροές στον Τύπο.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ρααέλ Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα του εξετάζει "με πολύ μεγάλη προσοχή" το αίτημα του Σνόουντεν για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: "Θα συλλάβουμε τον Σνόουντεν"

Στην Κούβα ο Σνόουντεν

Wikileaks: "Βοηθήσαμε τον Σνόουντεν να βρει άσυλο"

Guardian: Σχέδιο κατασκοπείας κατά Τουρκίας στο G20; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ