Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάνουν υβριδικό πόλεμο στο ΓΕΕΘΑ

17.03.2016 | 15:05
Νέες μορφές απειλών αντιμετώπισε το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια άσκησης που έληξε χθες. Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου και αφορούσε  χειρισμό κρίσεων (Crisis Management Exercise).

Η κωδική της ονομασίας είναι «CMX-16» και διεξάγεται για 20η φορά από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, διαβούλευσης και συλλογικής λήψης αποφάσεων σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στην ανάπτυξη συλλογικής άμυνας αντιμετώπισης απειλής υβριδικού πολέμου κατόπιν ενεργοποίησης των άρθρων 4 και 5 του συμφώνου της Συμμαχίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν αρμόδιες στρατιωτικές/πολιτικές αρχές Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ και ΝΑΤΟικά Στρατηγεία, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων. Επιπρόσθετα συμμετείχαν η Σουηδία και η Φινλανδία καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητής.

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, στην άσκηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι/σύνδεσμοι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συναρμόδιων πολιτικών φορέων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ