Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάντας το "τελευταίο διόδιο" πριν την υπογραφή! Γιατί του έδιναν τόσο μεγάλες μίζες

03.01.2014 | 12:01
Το μέγεθος της μίζας που πήρε το Αντώνης Κάντας για μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων προκάλεσε το εύλογο ερώτημα: “Γιατί του έδιναν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά ,αφού είχαν υποτίθεται “τακτοποιήσει” τους “προϊσταμένους” του Άκη και Σμπώκο”; Γιατί ο Αντώνης Κάντας είχε κατορθώσει να έχει το “τελευταίο διόδιο” πριν από την τελική υπογραφή του για κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Πρόεδρος της ΚΓΕΠ την κεντρικής γνωμοδοτικής επιτροπής προγραμμάτων ήταν ο Κάντας λόγω της θέσης αναπληρωτή γενικού διευθυντή που είχε. Αυτό σήμαινε ότι ήταν η τελευταία “στάση” πριν το τέρμα. Στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος έβαζε τη τελική υπογραφή έγκρισης ενός προγράμματος.

Μετά απο την υπογραφή δινόταν η εντολή για να φτιαχτεί η σύμβαση. Η οποία πάλι πριν φθάσει στο υπουργικό γραφείο έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από το “τελευταίο διόδιο” του Κάντα.

Οι αντιπρόσωποι των εταιρειών όπλων ήξεραν ότι μια άρνηση του Κάντα δεν θα μπορούσε να ακυρώσει τη ...δουλειά. Αλλά σίγουρα θα την καθυστερούσε πάρα πολύ. Ακόμη και σ΄ εκείνο το κλίμα ασυδοσίας που επικρατούσε εκείνη την εποχή κανείς δεν ήθελε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής να διαρρεύσει ότι δεν συμφωνεί με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα και παρόλα αυτά η πολιτική ηγεσία να το προχωρά.

Έτσι προτιμούσαν να πηγαίνουν ...προετοιμασμένοι στο Κάντα και γι΄ αυτό του έδιναν τόσο μεγάλα “δώρα”. Τα οποία βεβαια τα πληρώναμε όλοι μας, αφού το κόστος της μίζας οι εταιρείες το πρόσθεταν στο τελικό κόστος της προμήθειας. ΄Ετσι λοιπόν χρειαζόταν πάντα η υπογραφή Κάντα για να ανοίξουν οι σαμπάνιες.

Διαβάστε ακόμη:


Εξοπλισμοί - Μίζες: Δύο Αρχηγούς "μπλέκει" ο Ευσταθίου που ανέφερε το όνομα πρώην Α/ΓΕΣ


Πότε άρχισε το μεγάλο πάρτι στους εξοπλισμούς - Ένας απόστρατος γράφει μια αλήθεια

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ