Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κάταγμα πέους"! Μεταφορά ασθενή με Super Puma!

18.12.2013 | 11:25
Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας διατάχθηκε για επείγουσαν μεταφορά ασθενούς 48 ετών από τη Σίφνο.

Το πλήρωμα έφθασε στο νησί όπου και παρέλαβε τον ασθενή . Σύμφωνα με τους ιατρούς υπήρχε “σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα". Κατά τη διάρκεια της πτήσης προς Αθήνα το πληρωμα έμαθε ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα: “Κάταγμα πέους”! Το οποίο έπρεπε να χειρουργηθεί.

Περαστικά! 

Τι ειναι το κάταγμα πέους;

Όπως γράφει η ιστοσελίδα iatropedia.gr το πέος σε στύση αποκτά σκληρότητα που ρυθμίζεται βασικά από το γεμισμα 2 κυλινδρικων σχηματισμών (σηραγγωδών σωμάτων) με αίμα.Οι σχηματισμοί αυτοί περιβάλλονται από έναν ισχυρότερο χιτώνα ( περιτονία), που προστατευει το τοίχωμα των σηραγγωδών ( στυτικός ιστός).
Κάποιες φορές λόγω βιασύνης,κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,που μπορεί να συνοδευεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα.
Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα ¨κάταγμα πέους¨,το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση ( εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθουν, μόνιμα προβλήματα στύσης.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το ιατρικό άρθρο κάντε κλικ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ από Super Puma. Μεταφορά νεαρής γερμανίδας από κρουαζιερόπλοιο

ΒΙΝΤΕΟ η διάσωση στη Μονεμβασιά από Super Puma


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ