Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" μαίνεται στο Αιγαίο - Η μεγάλη άσκηση του Στόλου σε εξέλιξη

04.06.2014 | 10:21
Αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου και πυρά πλοίων στο Πεδίο Βολής Καράβια, παρακολούθησε από την φρεγάτα  ΣΑΛΑΜΙΣ ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2014’’την Δευτέρα.Ο κ Α/ΓΕΝ συνοδευόταν από τον  Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα

Νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΝ, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) στην Αγία. Παρασκευή, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της άσκησης. Στην άσκηση παίρνουν μέρος 69 σκάφη διαφόρων κατηγοριών του Στόλου - και πέραν αυτών και πολλά σκάφη ειδικών κατηγοριών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Επίσης συμμετέχουν και ελικόπτερα. 

 Κατά την άσκηση προβλέπεται η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Επίσης, η άσκηση συνδυάζεται με την άσκηση ‘’ΑΕΤΟΣ Α14’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων και άλλων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα συμμετέχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος. 

Διαβάστε ακόμη:

"Οδηγείτε σε κλιμάκωση και εκτροπή στο Αιγαίο" - Αβραμόπουλος προς Τούρκο υπουργό Άμυνας
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ