Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταλαμβάνουν βάσεις εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία οι Ρώσοι

05.03.2014 | 13:16
Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό μερικό έλεγχο και δεύτερη βάση εκτόξευσης πυραύλων στη νότια Κριμαία και έχουν αποκλείσει το κτίριο μέσα στο οποίο υπάρχουν οι πύραυλοι, δήλωσε ουκρανός αξιωματικός.
Στρατιώτες εισήλθαν στη βάση που βρίσκεται στην περιοχή Φιόλεντ, κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης όπου διατηρεί βάση ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, διευκρίνισε ο αξιωματικός Βολοντίμιρ Μπόβα. "Υπάρχουν πύραυλοι, αλλά είναι ανενεργοί", διευκρίνισε.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε απο την Μαδρίτη οτι η Ρωσία "δεν θα επιτρέψει μία αιματοχυσία" στην Ουκρανία, εν μέσω της ακραίας έντασης που επικρατεί στην Κριμαία όπου ουκρανοί στρατιώτες και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες.

"Δεν θα επιτρέψουμε μία αιματοχυσία στην Ουκρανία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση κατά της ζωής και της υγείας όσων ζουν στην Ουκρανία, ούτε εναντίον των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία", είπε.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να διατάξει τις φιλορωσικές ένοπλες ομάδες στην περιοχή της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις του, διότι πρόκειται για ομάδες "αυτοάμυνας" και "δεν λαμβάνουν διαταγές από τη Μόσχα".

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση ότι το προσωπικό των ρωσικών βάσεων βρίσκεται στις θέσεις του και ότι εναπόκειται στις αρχές της Κριμαίας και της Ουκρανίας να επιτρέψουν την πρόσβαση σε διεθνείς παρατηρητές.
Οι δυτικές χώρες συζητούν πιθανή διευθέτηση της κρίσης που προκλήθηκε από τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, η οποία θα περιλαμβάνει την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους και την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "ακτινογραφία" της ουκρανικής κρίσης και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα


Ουκρανια: Ισραηλινοί των Ειδικών Δυνάμεων υπό τις διαταγές νεοναζί


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ