Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταλαμβάνουν τα πάντα στην Κριμαία οι Ρώσοι

10.03.2014 | 19:39
Ενισχύουν την παρουσία τους στην Κριμαία τα ρωσικά στρατεύματα, που άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη διάρκεια της κατάληψης μιας θέσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κατέλαβαν και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων.  Σύμφωνα με αξιωματικό, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο ειδήσεων "Ιντερφάξ" και ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα.

Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό.

Το "Ιντερφάξ" μετέδωσε πως φιλορωσικές πολιτοφυλακές και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στη Συμφερόπολη και συγκέντρωσαν το προσωπικό σε μια αίθουσα "προφανώς για να συναντήσει τους νέους διευθυντές του ιδρύματος".

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, Ρώσοι στρατιώτες αφόπλισαν Ουκρανούς οπλίτες σε ουκρανική στρατιωτική βάση πυραύλων. Περίπου 200 στρατιώτες που επέβαιναν σε 14 φορτηγά κινήθηκαν προς το κτίριο γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και απείλησαν να το καταλάβουν εξ εφόδου αν οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν παρέδιδαν τα όπλα τους.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ