Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την κατάργηση ειδικών δικαστηρίων εξετάζει ο Ερντογάν

29.01.2014 | 00:17
Η Τουρκία σχεδιάζει να καταργήσει τα ειδικά δικαστήρια τα οποία πρόσφατα δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταργήσουμε τα ειδικά δικαστήρια", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για μια επίσημη επίσκεψη στο Ιράν. Πρόσθεσε ότι οι δικαιοδοσίες αυτών των δικαστηρίων θα μεταφερθούν στα υπάρχοντα ανώτατα ποινικά δικαστήρια.

"Εάν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν σήμερα 133 ανώτατα ποινικά δικαστήρια και 8 ειδικά δικαστήρια (. . .) θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα 133 ανώτατα δικαστήρια", διευκρίνισε, εννοώντας τις δίκες των αξιωματικών.
Το γενικό επιτελείο του τουρκικού στρατού υπέβαλε πρόσφατα αίτημα αναθεώρησης των δύο δικών για τις υποθέσεις "Βαριοπούλα" και "Εργκενεκόν", οι οποίες κατέληξαν στην καταδίκη εκατοντάδων αξιωματικών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν "παραποιημένα". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ