OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρριψη IL-20: Στη Μόσχα αντιπροσωπία του Ισραήλ

20/09/2018 - 13:05
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τη Μόσχα ηγούμενος μιας αντιπροσωπείας προκειμένου να ρίξει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες ένα ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από λάθος από συριακά πυρά στη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ στη Λαττάκεια.

Τη Δευτέρα το βράδυ συριακά αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν από λάθος ένα ρωσικό, αναγνωριστικό αεροσκάφος Il-20 πάνω από τη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 15 μέλη του πληρώματός του. Την ίδια ώρα ισραηλινοί πύραυλοι έπλητταν μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού στην επαρχία Λαττάκεια.

Ο Ισραηλινός στρατηγός Αμικάμ Νόρκιν πρόκειται να παρουσιάσει «την έκθεση της κατάστασης εκείνο το βράδυ (…) που θα αφορά όλα τα γεγονότα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Αρχικά η Ρωσία κατηγόρησε τους Ισραηλινούς πιλότους ότι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος για να καλυφθούν από τα συριακά πυρά.

Το Ισραήλ διέψευσε αυτό τον ισχυρισμό. Όχι μόνο το ρωσικό αεροσκάφος ήταν μακριά από το σημείο που εξαπέλυαν επίθεση τα ισραηλινά, αλλά επιπλέον επλήγη τη στιγμή που τα ισραηλινά αεροσκάφη είχαν ήδη εισέλθει στον εναέριο χώρο της χώρας τους, προσέθεσε.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε «τη λύπη του» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρότεινε τη βοήθεια της χώρας του στην έρευνα του περιστατικού.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε πιο συμβιβαστικός και έκανε λόγο για «μια σειρά ατυχών, τραγικών συμβάντων», ενώ «κάλεσε την ισραηλινή πλευρά να μην επιτρέψει να επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Όμως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διατήρησε υψηλούς τους τόνους χθες Τετάρτη.

«Αυτό το ατυχές συμβάν είναι αποτέλεσμα της ισραηλινής αλαζονείας και εξαχρείωσης», κατήγγειλε στη συλλυπητήρια επιστολή που έστειλε στον Ρώσο ομόλογο του.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοια τραγικά περιστατικά δεν θα σας εμποδίσουν, ούτε εσάς ούτε εμάς, να συνεχίσουμε τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», συνέχισε.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό μεταξύ των δύο συμμάχων από τα τέλη του 2015, οπότε η Μόσχα επενέβη στρατιωτικά στη Συρία για να στηρίξει τη Δαμασκό απέναντι στους Σύρους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

Τα ισραηλινά πλήγματα της Δευτέρας είναι τα πιο πρόσφατα από μια μακρά σειρά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στη Συρία εναντίον συριακών ή ιρανικών στόχων.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε, πράγμα σπάνιο, ότι επιτέθηκε εναντίον υποδομών του συριακού στρατού από τις οποίες το Ιράν είχε προσφέρει στο παρελθόν στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ συστήματα για την κατασκευή όπλων.

Η Χεζμπολάχ απάντησε χθες: «Είναι ένα ψέμα των Ισραηλινών, δεν είναι αλήθεια», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο επικεφαλής του λιβανέζικου κινήματος Χασάν Νασράλα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: IL-20ΑΣΑΝΤΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΡΡΙΨΗ IL-20ΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Λαβρόφ
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ εναντίον Ελλάδας: «Διέκοψε συνεργασία δεκαετιών με την Ρωσία» – Τι απαντά η κυβέρνηση

05/02/2026 - 11:38
Τουσκ - Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων της Ρωσίας

05/02/2026 - 10:37
Αμπού Ντάμπι
ΚΟΣΜΟΣ

Αμπού Ντάμπι: Ξεκίνησαν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

05/02/2026 - 10:09

Διαβάστε Επίσης

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Πιστόριους για F-35: Αν είχαν kill switch θα κατέρρεε η εξαγωγή αμερικανικών όπλων

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

Λαβρόφ εναντίον Ελλάδας: «Διέκοψε συνεργασία δεκαετιών με την Ρωσία» – Τι απαντά η κυβέρνηση

Στο Κίεβο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων της Ρωσίας

Αμπού Ντάμπι: Ξεκίνησαν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ρωσία: Θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα

ΗΠΑ: Ισόβια στον 59χρονο που καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024

Top News

Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα - «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί του

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σε 7 περιοχές και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο ανατολικό Aιγαίο - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Με τον μπαμπά μου είχα ανταγωνιστική σχέση, «έφυγε» και δεν πρόλαβα να λύσω κάποια πράγματα

Ντέμης Νικολαΐδης: Ανεστάλη ο πλειστηριασμός του οικοπέδου του στην Αλεξανδρούπολη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert