Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΜΘ: Κατάθεση τροπολογίας για νομοθετική ρύθμιση που αφορά διπλές εισφορές

04.09.2017 | 17:26
Kατατέθηκε από τον βουλευτή της Εν.Κεντρώων κ.Σαρίδη Ιωάννη τροπολογία, στο Σ.Ν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία με την ψήφισή της από την ολομέλεια επιλύει το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ.

Ειδικότερα το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ ενημερώνει τους ε.α και τους ε.ε ΕΜΘ ότι κατατέθηκε από τον βουλευτή της Εν.Κεντρώων κ.Σαρίδη Ιωάννη η παρακάτω τροπολογία, στο Σ.Ν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που κατατέθηκε στην ΒτΕ την 29-8-2017 :

«Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» η οποία με την ψήφισή της από την ολομέλεια επιλύει το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.

Τέλος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευχαριστεί τον βουλευτή κ.Σαρίδη για το ενδιαφέρον του για την διόρθωση της αδικίας εις βάρος των ΕΜΘ και ευελπιστεί ότι και οι υπόλοιποι βουλευτές θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατατέθηκε, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε μια από τις πολλές αδικίες που γίνονται εις βάρος του θεσμού μας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ