Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν

09.12.2013 | 11:03
Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας.

Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας.Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά καιο μεταλλικές μπάρες.Χθες το βράδυ, στην πλατεία Μπεσαράμπσκαγια του Κιέβου δεκάδες νέοι που φορούσαν μάσκες, κατεδάφισαν το μνημείο του Λένιν, που είχε στηθεί το 1946.

Είχε προηγηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με την Φωνή της Ρωσίας οι Ουκρανικές αρχές εχουν συλλάβει πολλούς ακόμη και αυτους που στεκόντουσαν κοντά στην στιγμή της κατεδάφισης. Όπως δήλωσε ο Βαλέρι Καρπουντσόφ, βουλευτής του κόμματος Ydar, συλλαμβάνουν και εκείνους που στέκονταν δίπλα και εξέφραζαν την αρνητική τους στάση απέναντι στο «καθεστώς του Στάλιν-Λένιν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούτιν: "Ο Λένιν θα παραμείνει στη Κόκκινη Πλατεία"

872 ημέρες ο θάνατος χόρευε στο Λένινγκραντ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ