Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεχόμενα: και τους απήγαγαν και τους καταδίκασαν!

02.10.2012 | 17:53
«Ενόχους» για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής έκρινε «στρατοδικείο» στα κατεχόμενα τους τρεις αστυνομικούς, που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις κατοχής εντός της νεκρής ζώνης. Στους τρεις αστυνομικούς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.700 ευρώ) στον καθένα. Αν δεν καταβληθεί το ποσόν οι τρεις θα φυλακιστούν για τρεις μήνες. Το «στρατοδικείο» αποφάσισε επίσης την κατάσχεση των οχημάτων και της αστυνομικής εξάρτυσης, που έφεραν οι τρεις τη στιγμή της σύλληψής τους.
         
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν και από πολιτικό «δικαστήριο» με τις κατηγορίες «για παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη είσοδο στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου και για σοβαρή χρήση βίας».
         
Στο μεταξύ, η Κυπριακή Αστυνομία δημιούργησε κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, που είχαν κλείσει το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και κατάφερε να τους μεταφέρει στο σημείο ελέγχου ταυτοτήτων, που ελέγχεται από τις κυπριακές αρχές. Ο πρώην ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης προέτρεψε τους διαδηλωτές να παραμείνουν εκεί, μέχρι την απελευθέρωση των αστυνομικών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ