Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεχόμενα : προς πρόωρες "βουλευτικές εκλογές"

19.05.2013 | 22:29
Εξελίξεις για διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα φαίνεται ότι δρομολογούνται, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές στις διεργασίες και την πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη, 10 « βουλευτές» του κόμματος «Εθνικής Ενότητας», με επικεφαλής τον Αχμέτ Κασίφ, συμφώνησαν με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης να ρίξουν την «κυβέρνηση» του Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος έχει την στήριξη της Άγκυρας, ώστε να διεξαχθούν πρόωρες «εκλογές», στις 29 Σεπτεμβρίου.
 
Η πρόταση μομφής αναμένεται να κατατεθεί αύριο στην «βουλή» και σε μια εβδομάδα να γίνει η ψηφοφορία.

Ο «πρωθυπουργός», ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στα κατεχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι οι πρόωρες «εκλογές» είναι αναπόφευκτες.

Τόσο ο Αχμέτ Κασίφ, όσο και ο πρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 26 «βουλευτών», που απαιτείται για να ψηφισθεί η πρόταση μομφής.
 
Αξιόπιστη πηγή δήλωσε πάντως στο ΡΙΚ ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, καθώς ήδη η Άγκυρα ασκεί ισχυρές πιέσεις επί των «ανταρτών» για να υποχωρήσουν.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα επιδιώξει να κερδίσει τις εκλογές με στόχο να επαναφέρει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας το 2015.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ