Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κάτι σαν συγγνώμη" ζήτησε ο Ερντογάν για την κατάρριψη του SU-24! "Πολύ αργά Ταγίπ" η απάντηση

28.11.2015 | 17:20
Σαν συγγνώμη “μέσα από τα δόντια” ακούγονται οι δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες εκφράζει τη βαθειά του απογοήτευση για όσα έγιναν με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Από τη Μόσχα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όσα είπε ο Ερντογάν δεν ικανοποιούν τη Μόσχα και ειπώθηκαν “πολύ αργά”.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Sputnik ο Ερντογάν δήλωσε απογοητευμένεος για το «συμβάν» με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 στην Συρία και εκφράζει την ελπίδα να μη υπάρξουν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.
«Το συμβάν αυτό μας τάραξε βαθιά. Πραγματικά ελπίζω να μην ξανασυμβεί. Θα συζητήσουμε σχετικά και θα βρούμε λύση. Τη Δευτέρα στο Παρίσι, στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή, ίσως βρεθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία», είπε ο Ερντογάν.
«Η αντιπαράθεση δεν ικανοποιεί καμία πλευρά. Η Ρωσία είναι τόσο σημαντική για την Τουρκία, όσο και η Τουρκία για τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από την περιοχή που ζούμε», πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη από τη Ρωσία. Είχε μάλιστα απαιτήσει από τους Ρώσους να ζητήσουν συγνώμη για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Είχε πει επίσης ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι σημαντικές, αλλά είχε καλέσει τη Ρωσία να «μην παίζει με τη φωτιά στην Συρία».
Ρωσικές πηγές χαρακτηρίζουν την τουρκική κίνηση ως “πολύ λίγη” και τονίζουν ότι ήρθε “πολύ αργά”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ