Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ούτε παραχωρήσεις, ούτε μυστική διπλωματία υπάρχει

17.01.2018 | 12:20
Ούτε παραχωρήσεις, ούτε μυστική διπλωματία υπάρχει απ' την κυβέρνηση στο σκοπιανό, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για μυστική διπλωματία, όταν οι στόχοι της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει εντελώς ξεκάθαροι από την αρχή. Δηλαδή, να βρεθεί μια λύση για το όνομα που δεν θα του επιτρέπει να είναι όχημα αλυτρωτισμού και να εξαλειφθούν και όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού από την πολιτική της γειτονικής χώρας, προς όφελος και των δύο χωρών, προς όφελος της σταθερότητας και της καλής γειτονίας στην περιοχή» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της πΓΔΜ, μιλώντας στην επιτροπή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υπογράμμισε επίσης ότι «τίποτα δεν έχει δοθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται και να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς».

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ