Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρριψη με λέηζερ σε απόσταση ενός μιλίου!

12.01.2013 | 00:26
Οπλικό σύστημα με ακτίνες λέιζερ μπορεί να καταρρίψει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μιλίου, σύμφωνα με το BBC.
 
Το οπλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defence. Διαθέτει δύο όπλα με ακτίνες λέιζερ και εξελιγμένο ραντάρ εντοπισμού αντικειμένων.
 
Σε επίδειξη που πραγματοποιήθηκε, το νέο εξοπλιστικό σύυστημα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στην ίδια επίδειξη, το λέιζερ έκοψε δύο δοκούς χάλυβα που είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κάθε δοκός είχε πάχος 15 χιλιοστά.
 
Οι δοκιμές του νέου όπλου έγιναν σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Ήταν επιτυχείς με ηλιοφάνεια, υπό βροχή αλλά και με χιόνι.
 
Στα μελλοντικά σχέδια της κατασκευάστριας εταιρείας εντάσσεται η μετεξέλιξη του οπλικού συστήματος σε κινούμενο.
 
Η Rheinmetall σκοπεύει να δοκιμάσει το όπλο σε διαφορετικά οχήματα ενώ σχεδιάζει ήδη να τοποθετήσει επιπλέον ένα κανόνι με διάμετρο κάννης 35 χιλιοστά.
 
Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα στον τομέα των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ακτίνες λέιζερ ανθεί. Το 2010, στη διεθνή έκθεση Φάρνμπορο, η εταιρεία Raytheon είχε παρουσιάσει ένα αντιαεροπορικό σύστημα με ακτίνες λέιζερ ενώ το καλοκαίρι του 2012, ο στρατός των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του να κατασκευάσει όπλο με ακτίνες λέιζερ που θα «εκτοξεύει» κεραυνούς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ