Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο στο Αιγαίο θα χάσει

04.04.2018 | 12:07
 Η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος καθότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες που αυξάνουν την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα τα δίκαιά της προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Για τις δηλώσεις Καμμένου είπε: «Η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της τουρκικής πλευράς. Δεν θα πρέπει να απαλλάσουμε την τουρκική πλευρά από τις ευθύνες που έχει. Πράγματι υπάρχει μια διαφορά στα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο υπουργός Αμυνας. Η εξωτερική πολιτική προσδιορίζεται από τον πρωθυπουργό και εκφράζεται από τον υπουργό Εξωτερικών. Κάθε πολιτικός θα πρέπει ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Το ύφος προφανώς είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε. Ο καθένας μας έχει το προσωπικό του ύφος». Στο ερώτημα αν θα προτιμούσε να υπάρχει μια γραμμή και αυτή να εκφράζεται από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Μα μια γραμμή υπάρχει. Δεν υπάρχουν πολλές γραμμές. Μια πολιτική εφαρμόζεται. Πολλές φορές ο τρόπος υποστήριξής της στο εσωτερικό εμπλουτίζεται με διαφορετικό τρόπο».

Για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς είπε: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εκδοθούν να παροδοθούν στην Τουρκία γιατί είμαστε κράτος δικαίου και υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Παράλληλα με την έκδοση έχουν υποβάλλει και ένα αίτημα ασύλου. Εαν κάποιος έχει επιχειρήσει πραξικόπημα και αυτό θα το πει το ΣτΕ που θα το διερευνήσει. Μόνο τα δικαστήρια θα το πουν. Η προσωπική μου άποψη εφόσον εμπλέκονται στο πραξικόπημα ναι μεν δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία αλλά δεν δικαιούνται την ιδιότητα του πρόσφυγα».

skai.gr newsit.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ