Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Κατσίκης: Aποδίδει στα ΜΜΕ την ευθύνη για τις δηλώσεις του

29.03.2018 | 20:45
Σε προϊόν μονταζιέρας και στα Μέσα Ενημέρωσης απέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αιτούντες άσυλο.

Ο Κώστας Κατσίκης αποδίδει την ευθύνη της δήλωσης του στα ΜΜΕ σχετικά με τη δυνητική ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους οκτώ Τούρκους που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΣΚΑ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ για «μονταζιέρα» και «δημοσιογραφική αλητεία», υποστηρίζοντας ότι όταν τοποθετήθηκε δημοσίως στον σταθμό μας μιλούσε υποθετικά, με «εάν» και διατυπώνοντας προσωπικές σκέψεις.

Κατσίκης “Ήταν ένα υποθετικό σενάριο”

Ο κ. Κατσίκης επικαλέστηκε τον ορισμό της λέξης «δήλωση» στο λεξικό, για να αποδείξει ότι δεν έκανε δηλώσεις αλλά μιλούσε για ένα υποθετικό σενάριο.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν προβλήθηκε όλο το απόσπασμα των δηλώσεών του με συνέπεια να παρασυρθούν ακόμα και μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ.Κατσίκης ανασκεύασε δύο φορές τα λεγόμενά του, αρχικά υποστηρίζοντας ότι έκανε λόγο για αμιγώς υποθετικό σενάριο και στη συνέχεια διευκρινίζοντας περαιτέρω ότι δεν πρότεινε ανταλλαγή μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σε κάθε περίπτωση ο τουρκικός Τύπος χρησιμοποίησε την δήλωση Κατσίκη, με την εφημερίδα Hurriyet να αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της πως για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά μίλησε για ανταλλαγή.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ