Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καυγάς Δαβάκη - Καμμένου για τις μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών

01.10.2016 | 14:21
Καυγά για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο και έχουν έναρξη ισχύος από σήμερα εκτός κι αν βρεθούν ισοδύναμα ύψους 188 εκατομμυρίων, έστησαν το Σάββατο το μεσημέρι ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης και ο υπουργός Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Δαβάκης σε γραπτή ανακοίνωση υποστήριξε:

«Η 30η Σεπτεμβρίου παρήλθε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα χρηματικά ισοδύναμα για να μην ανασταλούν οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι μάσκες της κοροϊδίας από τον κ. Καμμένο έπεσαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τον κ. Χουλιαράκη!

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση και κυρίως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τον απαιτούμενο σεβασμό.

Όχι με ψεύδη και δήθεν άκαρπες προσπάθειες, προκειμένου ο κ. Καμμένος και το κόμμα του να αποκομίσουν μόνο επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά οφέλη».

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Ο κ. Δαβάκης παίζει πρωτοφανή μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος,έκοψε το 35% των μισθών.

Καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση.

Τα ισοδύναμα μέτρα,τα οποία επικαλείται ο κ. Δαβάκης,εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 με το έγγραφο: Φ.800/323/136859/Σχέδιο 2722/16.09.2016 - ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ.

Αν κάποιοι δεν σέβονται τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο κ. Δαβάκης και το κόμμα του. Είναι άδικο και για τη Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από τον κ. Δαβάκη, που είτε δεν κατανοεί είτε παίζει το παιχνίδι του παραλόγου».

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και  Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Π. Δαβάκης,
σε συνέχεια της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μία απλή ανασκόπηση των Πρακτικών της Βουλής, των δημοσίων δηλώσεων και των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καμμένου αρκεί για να αποδειχθεί το ποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Λαού.
Από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πολίτες γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, γεγονός που εξηγεί τον πανικό και την απόγνωση του κ. Καμμένου.
Ειδικά μισθολόγια: Πάγωσαν σήμερα οι μισθολογικές προαγωγές; - Όλο το παρασκήνιο

Τα ειδικά μισθολόγια δεν είναι προαπαιτούμενο από τους θεσμούς για την καταβολή της δόσης τον Οκτώβριο - Βρέθηκαν ή όχι τα ισοδύναμα για να μην γίνουν μειώσεις; Πότε θα φανεί η μείωση; Τι γίνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας;.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ